Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

4. Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Sempozyumu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Daire Başkanı Bayraktar, "En büyük amacımız verilere ulaşmadaki engelleri kaldırabilmek" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Coğrafi Bilgi Daire Başkanı Hüseyin Bayraktar, "En büyük amacımız verilere ulaşmadaki engelleri kaldırabilmek" dedi.

Bayraktar, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda düzenlenen "Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, genel müdürlüklerinin yeni bir genel müdürlük olduğunu söyledi.

Bakanlıklarının yeni kurulduğunu anlatan Bayraktar, "İki ayrı bakanlık oluşturuldu. Benim kanımca çok isabetli birşey oldu. Çünkü çevrenin şehircilikle birlikte ele alınması gerekiyor. Bundan sonra ise şimdiye kadar çeşitli kurumlarda daire başkanlığı seviyesinde görev yapan coğrafi bilgi sistemleri kısmı genel müdürlük olarak kuruldu" diye konuştu.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'nün kurulmasının nedenlerinden birisinin de veri paylaşımını sağlamak olduğunu ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:

"Bunu kitap haline getiremedik. İnşallah gelecekte bu kitabı oluşturursak bunun gibi başka sempozyumlarda bütün ilgililere ve katılımcılara sunmak istiyoruz. Bu standartları belirledikten sonra en önemli şeylerden biri de veri paylaşımını sağlayabilmek. Şu anda herkes veriye ulaşma konusunda zorluklar yaşıyor. En büyük amacımız verilere ulaşmadaki engelleri kaldırabilmek. Bir araştırmada denk gelmiştim. Türkiye'de üretilen bilimsel yayınların çok büyük bir kısmı ülkemizle ilgili değil. Tabii bunun en büyük sebebi de Türkiye'yle ilgili bilimsel verilere ülkemizin bilim insanları ulaşamamasıdır. En büyük amacımız bunun önündeki engelleri kaldırabilmektir."

-Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen-

BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen de sempozyumda konusunda uzmanların kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirmeler yapacağını belirterek,

"Burada birbirinden güzide alanına konularına hakim akademisyenimiz var. Onların yanında bizim burada coğrafi bilgi sistemleri konusunda söyleyecek bir şeyimiz olamaz. Sadece bu sempozyumu düzenleyen hocalarımıza, katkıda bulunan kişi kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

-"Toplumsal gelişmelere gözlerimizi kapatamayız"-

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Mustafa Erdoğan ise,

"Sıkıntıları, sorunları yoğun olan bir ülkede yaşıyor olmak bizlere daha ağır bir sorumluluk yüklemiştir. Çevremizde, bölgemizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik, sosyal, siyasal, toplumsal gelişmelere gözlerimizi kapatamayız. Biz meslek alanlarımızdan hareketle oluşturduğumuz politikalarla yaşama ve gelişmelere müdahale etmek durumundayız" diye konuştu

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY) tarafından Devlet Planlama Teşkilatı desteğiyle tasarlanıp üretilen uzaktan algılama uydusu RASAT da sempozyum kapsamında sergilendi.

Sempozyumun 4 gün süreceği bildirildi.

Muhabir: Kasım Sakallı/Ferdi Akıllı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel
title