38'inci Dönem İtfaiye Gurubu Sertifikalarını Aldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile düzenlenen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 38. dönemi tamamlandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile düzenlenen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 38. dönemi tamamlandı. Eğiteme katılan itfaiye erleri sertifikalarını düzenlenen programla aldı.
İzmit'te bir otelde gerçekleşen sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, İtfaiye Dairesi Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, birim amirleri ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen itfaiye erleri ile Tunus itfaiyesinden altı kişi katıldı. İtfaiyecilere TBB tarafından çeşitli teçhizatlar hediye edildi.
Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, "Umarım burada almış olduğunuz eğitimler bundan sonraki meslek hayatınızda size çok önemli katkılar sağlayacak. Bu katkılar sizin kutsal mesleğinizde, hayat, mal ve çevre kurtarmada size yardımcı olacak. Eğitimler 2010 yılından bu yana devam ediyor. Bu meslek kutsal bir meslektir. Bu meslek kariyer bir meslektir. Dünyanın neresine giderseniz gidin siz itfaiyecisiniz. Her yerde uluslararası geçerliliği olan bir mesleği icra ediyorsunuz. İtfaiyecilik en yüksek seviyede riskleri barındıran bir meslek. Bu nedenle ayrıca kendinizi geliştirmeniz gereken bir meslek" dedi.
Kocaeli Büyükşehir ve TBB tarafından düzenlenen eğitim programda bu zamana kadar bin 100 itfaiye eri katılırken, 10 farklı ülkeden gelen itfaiye erlerine de eğitim verildi. Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin(KOBİTEM) uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti. Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynerında oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü. Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi. - KOCAELİ