Haberler
Ankara'da FETÖ operasyonu! 7'si aktif görevde 35 Emniyet mensubu için gözaltı kararı

Ankara'da operasyon! Çok sayıda emniyet mensubu için gözaltı kararı

Kayapınar Belediye Başkanı Cengiz Dündar gözaltında

Belediye başkanı terör soruşturmasında gözaltına alındı

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

35 Yıllık Hayali Gerçek Oldu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde mahalli şair Sait Kendirci'nin 35 yıllık tüm eserleri kaymakamlığın desteği ile bir kitapta toplandı.

1970 yıllarında şiir yazamaya başlayan Suruçlu şair Sait Kendirci'nın şiirlerini kitaba dönüştürme hayali İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin katkılarıyla 35 yıl sonra gerçekleşti. Yazdığı bir çok şiiri yorumlanıp klip haline gelen Şair Kendirci'nin şiirleri "Şafak Vaktinde" adlı kitapta bir araya getirildi.

Suruç Vali Ziya Çoker Konferans Salonu'nda düzenlenen imza gecesiyle okurlarıyla buluşan Sait Kendirci'yi Şanlıurfa Şairler ve Besteciler Derneği de yalnız bırakmadı. Geceye katılan şiir severlerine şiirlerinden seçmeler okuyan Kendirci, katkılarından dolayı Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'ye teşekkür etti.

Gecede söz alan Kaymakam Çiftçi ise güzel bir ana şahitlik ettiğini söyledi. Kaymakam Çiftçi "Biz ne kadar değerlerimize sahip çıkarsak ne kadar kol kanat olursak gençliğimize o kadar eser bırakmış olacağız. Biz, Sait ağabeyimize bir özür burçluyuz. Çünkü 35 yıldır hem Suruç'u hem de bizim de yaşadığımız duyguları dile getirmiştir. Ve kaleme aldığı Şafak Vaktinde adlı kitabı Suruç halkına ölümsüz bir eser olarak kalacaktır" dedi.

Gençliğin verdiği heves ve yaşadığı derin duyguların kabarmasıyla şiir yazmaya başladığını belirten Şair Sait Kendirci ilk şiirlerinin konusu aşk olduğunu söyledi. Sait Kendirci "İlerleyen yaşlarda memleket konularında, dini konularda şiir yazmaya başladım. Şiirlerimi yazarken beni etkileyen konuları yazardım. Bu yüzden tüm şiirlerimde yaşanmışlık vardır. Örneğin haberlerde şarkı söyleyen domuzu ve kütüğün üstünde besmele yazması nı; sokakta köpek memesini emen bir kediyi görünce hayranlığımı gizleyemedim ve "Aklım Ermedi" isimli şiirimi yazdım. Diğer şiirlerimde buna benzer hikayeler vardır. 1970'lerin popüler halk ozanı olan Aşık İhsani'nin şiirlerini okuyunca daha çok etkilendim. Bu yüzden halk şiirleri tarzında şiir yazmaya özendim. Dörtlüğü, hece ölçüsünü ve kafiyeleri "Aşık İhsani" ve "Güllühşah" isimli eserlerinden öğrendim. Özellikle aşk konulu şiirlerimde Aşık İhsani'nin etkisi vardır. Daha sonra Yunus Emre şiirlerini okumaya başladım. O da bir halk ozanı olduğu için yakınlık hissettim. Dini duygularla yazdığım şiirler Yunus Emre etkisiyle yazılmıştır. Ayrıca Yunus'a atfen "Yunus Hakk'a Dönük İdi"isimli şiirimi yazdım. Memleketim olan Suruç'u çok seviyorum. Onun mahzum, melül ve mağrur duruşu beni çok etkilemiştir. Memleketteki yokluk ve yoksukluğu görmezden gelmezdim. Hayattaki en büyük isteklerimden biri de memleketimin bu yokluk ve yoksulluktan kurtulmasıdır" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel
title