3. Yöresel Türküler ve Halk Dansları Gecesi Beğeni Topladı
Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği (OFAD) tarafından düzenlenen "Yöresel Türküler ve Halk Dansları Gecesi"nde yaşatılan yöresel eserler geceye renk kattı.
Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği (OFAD) tarafından düzenlenen "Yöresel Türküler ve Halk Dansları Gecesi"nde yaşatılan yöresel eserler geceye renk kattı.
Düzenlenen halk gecesine Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik. Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda halk yer aldı.
Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği Kurucu Üyelerinden Okan Gökcen Dernek hakkında verdiği bilgide ise; "İlçemizde kültürel mirasın mihenk taşlarından olan yerel halk dansları ve müziklerinin canlandırılmasını, genç nesillerle görsel ve işitsel olarak aktarılarak yeniden yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ve Ortaca Belediyesi'nin destekleriyle Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği (OFAD) olarak "Yöresel Türküler ve Halk Dansları Gecesi" tertip ettik. Geleneksel halk dansları ve müziklerinden oluşan konser ile katılımcıların kaynaşması, köy seyirlik oyunları ve Yörük Defilesi ile otantik yaşamın daha iyi anlaşılması, kültürel mirasa saygı ve sahip çıkılması, yörenin kültürel öğelerini ve özelliklerini öğrenmeleri, projenin İlçe halkının sosyal ve kültürel yaşantılarına olumlu katkı yapacağına düşündük" dedi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Bayram Avcı; Bugün gönül isterdiki; sesimiz daha gür çıksın, çalgılarımız daha dolu olsun; reklamımızı daha çok yapalım, meydanlar dolsun. Başkanımızın Aydın'da toplantıda olması, bir arkadaşımızın cenazesi ve en önemlisi bir hafta önce ve dün Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek isteyen bazı güçlerin katlettikleri canlarından oldukları sayıları 50 lere 60 lara geçen o kardeşlerimizin acısıyla buruk bir şekilde karşınıza çıkıyoruz. Hayatlarını kaybeden Reyhanlı kardeşlerimizi Allah'tan rahmet diliyor, geride kalanlara sağlık ve sabırlar diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunların üstesinden gelecektir. Yeter ki birlik olalım. Bizim bu gecemiz 6 ay öncesinden bu gün olarak tespit edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığımızın Derneğimizin çalışmalarını yakından8 takip etti. Bizde müracaatta bulunduk; müracaatımız kabul edildi. Bu tarih belirlendi. Bu tarihe ötelemeye imkanımız yoktu. Sahnelerde yer alacak sanatçıların boş günleri olmadığından dolayı erteleme imkanımız yoktu. Bu bir eğlence değil, 62 evlatlarımızın altı ay boyunca çalışmalarının alın terlerinin sizlerle paylaşma gecesidir.
Bu gece Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Ortaca Kaymakamlığı, Ortaca Belediye Başkanlığı ve İş Adamlarından Süleyman Korkut'un bu gün burada sahne alıyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum."
Sahneye İlk olarak Bayan Folklor ekibi çıktı. Ortaca İlçesi'ne bağlı Kemaliye İlköğretim Okulu'nun folklar ekibi, Delbekçi kadınlar,
Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği elemanları zeybek oyunu oynadı. Köy düğünü, Köy defilesi ve Ormancı Türküsü'nün Belen Kahvesi'nde geçen olay sahneye kondu. Son olarak geceye renk katan UNESCO'nun yaşayan hazinesi Çam sipsi ve üç telli bağlama ustası Hayri Dev Oğlu Bayram Dev ile sahne alıp, izleyicileri coşturdu.
Gecenin son bölümünde Kaymakam Hüseyin Yılmaz ile Belediye Başkanı Hasan Karaçelik sahnede yer alanlara çiçek buketleri verip, kutladı. Gecede son buldu. - MUĞLA