28 Şubat Postmodern Darbe Süreci" Söyleşisi
Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, "28 Şubat sürecinin Türkiye'nin dış politikasında ve devlet kurumlarında yarattığı travmaların izleri hala silinmedi" dedi.
Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, "28 Şubat sürecinin Türkiye'nin dış politikasında ve devlet kurumlarında yarattığı travmaların izleri hala silinmedi" dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi'nce üniversitenin Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "28 Şubat Postmodern Darbe Süreci" konulu söyleşiye katılan Orakoğlu, "28 Şubat postmodern darbesinin" 17 yıl önce gerçekleştiğini belirterek, söz konusu sürecin bugüne yansımalarının devam ettiğini söyledi.
Orakoğlu, 28 Şubat'ın medyanın da desteğiyle "TSK'daki emir komuta zinciri bozularak yapılmış gerçek bir darbe" olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde bu tür denemeler çok kez yapıldı. 28 Şubat sürecinin Türkiye'nin dış politikasında ve devlet kurumlarında yarattığı travmaların izleri hala silinmedi" diye konuştu.
"28 Şubat, sadece inançlı olanlara değil Türkiye'nin tamamına savaş açtı" diyen Orakoğlu, "Türkiye'de birçok darbe ve darbe süreçleri yaşandı. Bunların arkalarında hep aynı güçler vardı. Amerika istihbaratının örtülü desteği, İsrail ve batılı ülkeler bu sürecin içinde vardı. Bugün ise yine benzerleri yapılmak isteniyor, sadece aktörler değişti. Dini kullanan paralel yapıyla İsrail'in işbirliği var. Bu nedenle milletimizin birlik ve beraberliği çok önemli" ifadesini kullandı.
"28 Şubat süreciyle gençlerin geleceği karartıldı"
Kültür ve Turizm Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Nezih Yıldırım ise "28 Şubat sürecinin bir darbe, Türkiye'de yaşayan Müslümanlar için bir çile" olduğunu söyledi.
Yıldırım, 28 Şubat süreciyle gençlerin geleceğinin karartıldığını belirterek, şunları kaydetti:
"Batılı ülkeler her zaman İslamiyet'ten rahatsız oldu. Bu rahatsızlığın kökü haçlı seferlerine kadar dayanıyor. Batı İslamiyet'i hiçbir zaman bir inanç sistemi olarak görmedi. Hep düşman olarak gördü. Müslüman kadınlar bir yerde çaycı, kapıcı olabilir onlar için ama asla profesör, yönetici olamaz. 1950 yılından beri başladıkları bu oyunu hala sürdürmenin çabasındalar. Bu nedenle her zaman bilgili, dikkatli olmak ve oynanan oyunlara gelmemek zorundayız."
Söyleşiye OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, rektör yardımcıları Prof. Dr. Şenol Eren, Prof. Dr. Bünyamin Şahin, dekanlar, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.