Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Son depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

19 ilde daha okullar tatil edildi

19 ilde daha okullar tatil edildi

2023 Yılı Hedefi İçin İhracatçı Sayısının 300 Bine Çıkması Gerekiyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, Türkiye'nin 2023 yılı hedefine ulaşmak için 51 bin olan ihracatçı sayısını 11 yılda 300 bine çıkarması gerektiğini söyledi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, Türkiye'nin 2023 yılı hedefine ulaşmak için 51 bin olan ihracatçı sayısını 11 yılda 300 bine çıkarması gerektiğini bildirdi.

Kozan ilçesindeki organize sanayi bölgesinde kurulan bir demir doğrama ve PVC fabrikasının açılış törenine katılan Sert, burada yaptığı konuşmada, küçük ve orta ölçekli yatırımları çok önemsediklerini, potansiyeli ve birikimi olan yatırımcılar için örnek model olan yeni işletmelerin desteklenmesinin, özellikle büyüme ve yurt dışına açılma konusunda girişimciye güven ve cesaret kazandıracağını, istihdama ve ülke ekonomisine önemli katkı yapacağını söyledi.

Sert, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer almayı amaçlayarak ortaya koyduğu 2023 hedefine ticaret ve ihracatla varılacağını, bunun için daha çok işletme ve ihracatçıya ihtiyaç olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 51 bin ihracatçı var. Bu sayı yetersiz. Türkiye'nin hedeflerine baktığınızda halen 51 bin olan ihracatçı sayısının 3 yıl içinde 100 bine çıkması gerekir. Türkiye'de 2023 yılında 300 bin ihracatçıya ihtiyaç var. Bunu yapmak için işte bu ve benzer işletmelerin güven kazanması, standart kalite sistemlerini oturtması, standart yönetim sistemlerini oturtması, aile şirketinden çıkıp kurumsal işletmeler durumuna doğru gelmesi çok önemli. Yatırımcılar, bir taraftan para kazanırken bir taraftan da kurumsallaşmaya harcayacağı paralarla işletmelerini büyütmeleri, güçlendirmeleri gerekiyor."

Avrupa'da Türklerin çok önemli işletmelere sahip olduğunu, dünya istatistikleri ve OECD raporlarına göre gelecek 10 yılda yaşlanmış nüfus, teknolojik küçülme gibi sebeplerle Avrupa'da kapanması öngörülen 1 milyon 600 bin işletmenin önemli bir kısmının da Türkler tarafından satın alınacağını düşünen Sert, "Marka değeri olan, istihdamı olan, ihracatı olan, yönetme kabiliyeti ve uluslararası olan 1 milyon 600 bin işletme kapanacak ve bunların önemli çoğunluğuna Türkler talip olacak. Genç, dinamik, parlayan nüfusuyla, aklıyla, heyecanıyla Türk işletmeler bu işletme ve fabrikaların bir çoğunun sahibi olacak. Yani bunlara işte buradaki gibi küçük deneme model işletmeler kurduktan sonra, büyüyen ve yurt dışına açılan işletmeciler, yatırımcılar sahip olacak" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Genel Başkan Hasan Sert, Kaymakam İzzettin Sevgili, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Söğüt, İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu ve TÜMSİAD Şube Başkanı Fatin Rüştü Dağlı ile iş adamları, Kozan Organize Sanayi Bölgesindeki 27 işletme olarak faaliyete başlayan fabrikanın açılışı yaptıktan sonra işletme sahiplerinden fabrika hakkında bilgi aldı.

Muhabir: Volkan Varan / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA / Yerel
title