Haberler

2. Ormancılık Zirvesi Yapıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından 2. Ormancılık Zirvesi yapıldı.

Düzce Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından 2. Ormancılık Zirvesi yapıldı. Zirvede konuşan Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin, sektörün en büyük sıkıntısının ham madde yetersizliği olduğunu söyledi.

Düzce Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından Orman Mühendisi, Orman Endüstri Mühendisi ve Peyzaj Mimarı Adaylarının kariyer planlarını gerçekleştirmelerine destek olmak amacı ile düzenlenen 2. Ormancılık Zirvesi Üniversitemiz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen konferansa Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mele, Türkiye Orman Mühendisleri Odası Başkanı Ali Küçükaydın, Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin, Yeşil Orman Peyzajcılık Kurucusu Orman Mühendisi İsmail Yanarateş, ile birlikte Orman Fakültesi Öğrencileri katıldı.

İlk olarak konuşan Türkiye Orman Mühendisleri Odası Başkanı Ali Küçükaydın "Orman Mühendisleri Odasının Tanıtımı ve Serbest Orman Mühendisinin Çalışma Şartları ve Alanları" adlı konuşmasını gerçekleştirdi.

Ali Küçükaydın, sadece 4 mühendislik dalında kanunun olduğunu belirterek, bunlardan bir tanesinin orman kanunu olduğunu, bunun da ormancılar açısından büyük avantajlar sağladığını belirtti. Orman ürünleri büroları ve orman mühendislerinin istihdam alanlarından bilgiler verdi.

Ardından konuşan İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mele ise "Orman Mühendisi ve Orman Endüstri Mühendisinin Devlet Sektöründeki Yeri" adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Mele, orman mühendislerinin ve adaylarının çok önemli bir mesleğe sahip olduklarını belirterek, en az bir cerrah kadar önemli bir mesleğe mensup olduklarını vurguladı.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen zirvenin ikinci oturumunda ilk olarak Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin "Orman Mühendisi ve Orman Endüstri Mühendisinin Özel Sektördeki Yol Haritası" adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Sektörün hızlı gelişen bir sektör olduğunu söyleyen Zengin "Orman ve Orman Endüstri sektörü çok hızlı gelişen bir sektör bugün sektördeki bu gelişmeye bağlı olarak sektörün önde gelen ülkelerine ihracat yapar duruma geldik" dedi.

Sektör ile ilgili sıkıntılara değinen Zengin sektörün en büyük sıkıntısının ham madde yetersizliği olduğunu söyledi. Sektöre yönelik ihtiyaçların yüzde 65'ini Türkiye'deki ormanlardan karşılandığını, diğer geriye kalan yüzde 35'lik dilimini ise ithalat ile karşılandığını söyledi.

Son olarak konuşan Yeşil Orman Peyzajcılığın Kurucusu Orman Mühendisi İsmail Yanarateş peyzaj mimarının çalışma alanlarını, çizmesi gereken yol haritası ve mezun olduktan sonra öğrencilerin karşılaşacakları problemlerden bahsederek deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Girişimcilik Topluluğumuz tarafından organize edilen "2. Ormancılık Zirvesi" sonunda, katılımcılara zirveye verdikleri desteklerden dolayı plaket verildi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title