16. Ortaçağ-Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası katılımlı 16.Ortaçağ-Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumunun katılımcıları, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı gezdi.
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası katılımlı 16. Ortaçağ-Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumunun katılımcıları, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı gezdi.
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası katılımcıların da bulunduğu sempozyumun oldukça iyi geçtiğini ifade etti.
104 bilim insanının sempozyuma katıldığını dile getiren Yücel, 76 bildiri sunulduğunu belirtti.
Sempozyumun sona ermesinin ardından katılımcıları Dünya Mirası Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'na getirdiklerini anlatan Yücel, "Bir sanat tarihçisi bayan hocamız geziyordu. Bu üç kapıyı geçtik. Kuzeydeki cennet kapısına gittiğimiz zaman kendini tutamadı ve ağlamaya başladı. Durumu sorduk ve bize 'hocam bir şey yok, ben bunu biraz seyredeceğim..' dedi ve ağlamaktan seyredemedi. Gidip taşlara sarılıyordu. Bu nedenle ben de duygulandım" dedi.
Prof. Dr. Gönül Öney ise "Çok etkileyici bir yer. Kapılarıyla, tonozlarıyla, mihrabıyla ünlü bir eser. İlginç olanı ise burada hem Orta Asya etkilerini buluyorsunuz, hem bakıyorsunuz Abbasi dönemi Samara'daki alçıların etkilerini görüyorsunuz. İran'da yapılan alçı işçiliği sanki burada taşlaşmış gibi. Çok heyecan verici bir durum" diye konuştu.
Muhabir: Mücahit Koç
Yayıncı: Önder Felek - SİVAS