Haberler
CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

12. Uluslararası Film Festivali

12. Uluslararası Film Festivali
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12. Uluslararası Film Festivali'nde dünya sinemasından önemli filmler İzmirli sinemaseverleri büyüleyecek.

21-28 Nisan 2012 tarihleri arasında Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kalkınma Ajansı destekleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle 11 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek olan 12.Uluslararası İzmir Film Festivali programında dünya sinemasından ilginç filmler farklı bölümlerde İzmirli sinemaseverlerle buluşacak.

SinemART

Müzikten sahne sanatlarına, sinemadan edebiyata, sanat tutkunlarının unutamayacakları hikayeleri ve hayatları beyazperdeye taşıyan SinemART bölümünde yedi film gösterilecek. İngiliz Bağımsız Ödülleri'nde "En İyi İlk Film" başta olmak üzere pek çok ödül kazanan "Arbor" (The Arbor, 2010), 29 yaşındayken trajik bir şekilde hayata veda eden İngiliz oyun yazarı Andrea Dunbar ile öldüğü esnada 10 yaşında olan kızı Lorraine arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

" Charlotte Rampling : Cazibe" ( Charlotte Rampling : The Look, 2011), adından anlaşılacağı üzere Gece Bekçisi'ndeki (The Night Porter, 1974) oyunculuğuyla hafızalara kazınan, François Ozon'un fetiş oyuncusu Charlotte Rampling'in yaşam öyküsünü anlatıyor. Rampling'in, aralarında Peter Lindbergh, Paul Auster ve Juergen Teller'ın da bulunduğu bazı yakın dostları ve iş arkadaşlarıyla yaptığı söyleşilere yer veren belgesel, seyirciye, simgeleşmiş bir sinema yıldızının gizemlerini aydınlatan bir bakış sunuyor.

"Yarım Kalan Proje" (Unfinished Spaces, 2011), 1961'de Fidel Castro ve Che Guevara tarafından Küba devriminin özgürlükçü ruhunu temsilen Ulusal Sanat Okulları'nı yaratmakla görevlendirilen üç genç mimarın dönemin anlayış ve fikirlerinin değişmesiyle projelerinin yarım kalışını anlatan etkileyici bir belgesel.

Akademi ödüllü yönetmen Martin Scorsese'nin merakla beklenen filmi " George Harrison : Fani Dünyaya Karşı" ( George Harrison : Living In The Material World, 2011) seyirciyi müzikal ve spritüel bir yolculuğa çıkarıyor. Dünyanın en ünlü müzik grubu The Beatles'ın üyesi olarak hafızlara kazınan George Harrison'ın çocukluğuna, Beatles'la geçirdiği yıllara, solo kariyerinin inişli çıkışlı dönemlerine ve özel yaşamının neşeli ve acılı günlerine yakından bakan film, Harrison'ın yolculuğunu doğumundan 2001'deki ölümüne dek izliyor.

Sanat eseri, belgesel, toplumsal deney ve performans projesi yaklaşımlarını kaynaştıran "Kendimi Yarattım" (Self Made, 2010) ise Turner ödüllü sanatçı Gillian Wearing'in ilk yönetmenlik denemesi. Wearing'in "Bir filmde yer almak ister misiniz? Kendinizi ya da kurmaca bir karakteri oynayabilirsiniz" ilanına yanıt veren, oyunculukla alakasız yedi kişinin yaşadıklarını anlatan filmi, sahne sanatlarına meraklıların kaçırmaması gereken bir deneyim sunuyor.

Festival'in beklenen filmlerinden "Faust" (Faust, 2011), Rusya sinemasının auteur'lerinden Aleksandr Sokurov'un "Güç Dörtlemesi"nin son filmi. Sokurov'a, Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan Ödülü'nü alan filminde Goethe'nin Faust'unu kendine has bir yorumla sinemaya aktarıyor.

Gösterildiği festivallerde büyük ilgi gören ve ödüller toplayan "Komünist Sinema" (Cinema Komunisto, 2010), Yugoslav diktatör Tito'nun sinema tutkusundan yola çıkarak sinema aracılığıyla 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan federal Yugoslavya'nın izini de sürüyor.

Kaynak: Bültenler / Yerel
title