Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2015 öncesine ait yaklaşık 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası prim borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Uzmanlardan Varikosel Hastalığına Karşı Uyarı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Avrupa Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr.Erdal Mert, erkeklerde sık olarak karşılaşılan varikosel hastalığının ilaçla tedavisinin mümkün olmadığını, cerrahi tedavi gerektiğini söyledi.

Özel Avrupa Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Erdal Mert, erkeklerde sık olarak karşılaşılan varikosel hastalığının ilaçla tedavisinin mümkün olmadığını, cerrahi tedavi gerektiğini söyledi.

Testis toplardamarlarının genişlemesi veya uzaması sonucu oluşan rahatsızlığa varikosel adı verildiğini belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Erdal Mert, hastalığın ortaya çıkış nedenleri ile ilgili olarak, "Testislerin bulunduğu ortam 35 derecedir, vücut ısısı ise 37 derecedir. Yani testislerin bulunduğu ortam vücut ısısına göre 2 derece daha serindir. Varikosel olduğunda burada bulunan damarlarda kan birikimi oluyor. Burada biriken kan vücut ısısını 2 derece yükselterek vücut ısısıyla aynı seviyeye getiriyor" dedi.

Testislerin bu damarlar altında kalarak görevlerini yerine getiremediğini söyleyen Mert, "Testisler bu damarların baskısı altında kalıyor. Dolayısıyla testisler hem bu kan birikiminden hem ısı yükselmesinden baskı altında kalıyor. Isı yükseldiği takdirde testisin görevlerinde aksama olacaktır. Isı yükselmesine bağlı olarak sperm sayısında azalma oluyor, buna bağlı olarak da yumurtayı bulup aşılama şansı düşmüş oluyor" ifadelerini kullandı.

Tedavinin cerrahi müdahale ile olduğunu dile getiren Op. Dr. Mert, sözlerine şöyle devam etti:

"Toplardamar içindeki kan nakli, testis içindeki kapaktan kapağa aktarılarak gider. Varikoselde bu kapaklar deforme oluyor. Bu kapaklar deforme olmasına bağlı olarak kanın geriye kaçması söz konusu oluyor. Bunun medikal, yani ilaç yoluyla tedavi edilmesi mümkün değil. Ancak tedavi cerrahidir. Cerrahi operasyonla işlevini kaybetmiş olan damarların zararlı olan görevini durduruyoruz. Damarları bağlayarak tedavisini tamamlıyoruz. Diğer sağlıklı damarlar sayesinde normal işlev yerine getirilmiş oluyor. Gençlik çağında ve daha ileri yaşlarda görülebilir. Fakat 20-40 yaş arası yaşlarda daha sık görüldüğünü söyleyebiliriz." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam
title