Uşimder 2. İstişare Toplantısını Yapıldı
UŞİMDER ( Uşak İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği) 2. istişare toplantısında konuşan Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.
UŞİMDER ( Uşak İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği) 2. istişare toplantısında konuşan Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hikmet Gültekin, hitabet sanatı iyi imam yetiştirmenin önemine değinerek, "İyi yetişmemiş bir imama teslim ettiğiniz 20 kişilik cemaati olan bir camide 5 sene sonra cemaat 3'e, 5'e düşüyor. Hocanın hitabeti iyi olur her ve cemaate vizyon kazandırabilen bir niteliğe sahip olursa cemaat artıyor" dedi.
Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen toplantıda şehitlerin ruhuna Kur'a-ı Kerim okunup dualar edildi. 2017 yılında Uşak'ta yapılan ortaokullar arası Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışması birincisi Muhammed Halil Damburacı'nın tilavetinden sonra UŞİMDER' in yaptıkları ve yapacakları anlatıldı.
İstişare toplantısının açılış konuşmasını yapan UŞİMDER Başkanı Mustafa Kahraman bu toplantıların sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diledi. İmam Hatipliler olarak Kur'an-i yöntemle, peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin sünneti ışığında yukarıdan aşağıya değil aşağıdan yukarıya doğru giden bir hizmet akımına sahip olmaları gerektiğine inandığını vurgulayan Kahraman, bunu gerçekleştirmek için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirtti. Kahraman, bu minvalde Ocak ayından başlamak suretiyle İmam Hatip mezunları arasında mahalle sohbetleri tertip edeceklerini söyleyerek önümüzdeki hafta Kardeşlik Platformu'nun 'Kudüs' konulu bir konferans düzenleyeceğini kaydetti.
"Fen ve sosyal bilimlere ilgi duyan, akademik başarıyı hedefleyen öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu proje okulları açıldı"
Mustafa Kahraman'dan sonra söz alan Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Arı okul hakkında bilgiler verdi. Proje okul olmanın ayrıcalıklarını anlatan Arı, özellikle 28 Şubat'tan sonra yaşananları hatırlatarak "İsterse kulübe gibi olsun ama Fen Lisesi olsun herkes orayı yazıyordu. Ne yazık ki İmam Hatip Ortaokulu çıkışlı öğrencilerimiz bile 1. tercih olarak Fen Liselerini yazıyorlardı. İşte bunun önüne geçmek için Fen ve Sosyal Bilimlere ilgi duyan, akademik başarıyı hedefleyen öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu proje okulları açıldı. Bizim okulumuzdaki bir öğrenci Fen Lisesi'nde ne kadar fen dersleri görülüyorsa aynısını burada görüyor. Kitapları da dahil ve hamdolsun bunun neticesinde artık bir çok Fen Lisesi'ne gidecek öğrenci bu sene bize geldi" dedi.
Uşak Milli Eğitimi Müdürlüğü Din Eğitimi Şube Müdürü Abdullah Kaya da yaptığı konuşmasından Uşak genelinde yaptıkları etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Din Eğitimi Şubesi denilince sadece İmam Hatipliler akla geldiğini ancak kendilerinin Uşak'ın bu anlamda en ücra köşelerindeki okullardan bile sorumlu olduklarını bu cihetle yüklerinin ağır olduğunu vurgulayan Kaya; "Başka bir şube başkanı olmayı çok isterdim çünkü özel bir okulda Cuma namazını kılamayan bir çocuğun, Banaz'ın bir köyünde Cuma namazına gidemeyen bir çocuğun, mescidi olmayan bir okulun vebali sorumluluğu başta bana ait ve bu sorumluluğun vebalini taşıyoruz. Ama hamdolsun ki bunun şuurunda olarak çalışmalarımızı yürütmeye gayret ediyoruz. Tam manasıyla yapabiliyor muyuz? Maalesef. yetişemiyoruz. Bu bir mazeret değil bunun da farkındayım inşallah sizlerin de desteğiyle, himmetlerinizle bu görevlerin üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.
Programın son bölümünde söz alan Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hikmet Gültekin, İmam Hatip Okulları için oluşturdukları proje hakkında bilgiler verdi. Kendisini daha önce İmam Hatip Okullarında çalıştığını ve bazı derslerde öğrencilerin özellikle üzerinde durularak yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Gültekin konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Hitabet dersinden eğer öğrenci yetişmedi ise İmam Hatipte okuması bazen çok da işe yaramayabiliyor. 20 kişilik cemaati olan bir camiyi teslim ettiğiniz zaman 5 sene sona cemaat 3'e düşüyor 5'e düşüyor. Hocanın gittiği gün cemaat 20'ye çıkıyor. Böyle bir imam 30 sene çalıştığı zaman fayda yerine zarar verebiliyor, o yüzden öğrenci kalitesini çok önemsemek lazım. Projemizin amacı bu. Öğrencilerimize aktif bir vizyon kazandırabilmek, tekbir pencereden bakmayan aykırı fikirlere de açık, başkalarının fikirlerine tahammül edebilen onlara açık bir vizyon kazandırabilmek. İnşallah isteğimiz yere ulaşabiliriz. Proje kapsamında Üniversitedeki hocalarımızı kendi alanlarında öğrencilere 10 dakikalık konuşmalar yapıyor. İmam Hatip öğrencilerini hem mesleğe alıştırma hem de kaliteli öğrencileri Uşak'a ve İslami İlimler Fakültesi'ne kazandırmak gibi bir hedefimiz var." - UŞAK