Haberler
Bahçeli'nin çağrısına DEM Parti'den jet yanıt: İmralı'ya gitmek için başvuru yapacağız

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Türkiye'de Bir İlk: "Fizik Tedavi Köylünün Ayağına Gitti"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye’de ilk kez Edirne’de faaliyetine başlayan 'Gezici Fizik Tedavi Aracı' ile sağlık hizmeti köylülerin ayağına gidiyor.

Türkiye'de ilk kez Edirne'de faaliyetine başlayan 'Gezici Fizik Tedavi Aracı' ile sağlık hizmeti köylülerin ayağına gidiyor.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan hibe desteği ile alınan Gezici Fizik Tedavi aracında 1 fizyoterapist, 1 fizik tedavi teknisyeni, 1 şoför bulunuyor. Aynı anda 3 hastaya cevap verecek şekilde dizayn edilen araçta günde 15 ile 20 arasında hastaya fizik tedavi imkanı sunulabiliyor. Yeni uygulama ile hastaneye gidemeyen 500'e yakın köylünün tedavilerinin yapılması hedefleniyor. Öte yandan aracın içinde tedavi için gerekli olan tedavi masası, son model elektronik tens cihazları, hot pack (sıcak) uygulama pedleri, coldpack (soğuk) uygulama pedleri, infraruj cihazları, malzeme için dolaplar da bulunuyor.

Uygulama kapsamında gezici aracın ilk adresi Edirne merkeze bağlı Kemalköy köyü oldu. Muhtar sayesinde belirlenen hastalar tedavi görmek için sıraya girdi. Yaklaşık yarım saat tedavi gören hastalar, şikayetlerine bir nebze olsun çare buldu. Köydeki vatandaşlar, köylerinden ayrılmanın kendilerine vakit kaybına neden olduğunu bu uygulama ile şehir merkezine gitmek için vakit kaybı yaşamayacaklarını dile getirdiler. Gezici aracın hizmete başlaması dolayısıyla köye giden Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İlhan Açıkgöz, projenin Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile büyük emekler sonucu hayata geçtiğini söyledi. Açıkgöz, "Trakya Kalkınma Ajansı'nın tam desteğiyle yapılmış projenin diğer illere de örnek olmasını talep ediyoruz. Bu tür projelerle gerek Kalkınma Ajansı, gerek Avrupa Birliği fonları bize hizmet ediyor. Bunları mümkün oldukça kullanmak lazım. Bu projede emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum ve bu projenin gerçekten faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

"EFENDİYE HİZMETİ AYAĞA GÖTÜRMEK GEREK"

Edirne Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Gürhan Çelik ise Türkiye'de bir ilki başarmış olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Çelik, "Türkiye'de bir ilki Edirne'de hayata geçirmenin heyecanını sizlerle paylaşmanın onurunu yaşıyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün -Köylü Milletin Efendisidir- ifadesini destur edindik. Efendiye hizmeti ayağa götürmek gerek. Köylümüz gerek ulaşım zorluğu ve köydeki işlerin yoğunluğundan tedavilerini geciktiriyorlar veya ihmal ediyorlardı. Biz de bu zorluğu aşmak için geçen sene Trakya Kalkınma Ajansı'na projeyi sunduk. Projenin gerçekleşmesinde desteklerini hiç esirgemeyen başta Genel Sekreterimiz, Daire Başkanlarımız, tüm genel sekreterlik çalışanlarına üstün gayretleriyle destek olan Devlet Hastanesi'nin idari kadrosuna, Fizik Tedavi Servisi çalışanlarına huzurunuzda teşekkür ederim. Edirne'li bu güzel hizmeti hak ediyor" ifadelerini kaydetti.

Edirne merkeze bağlı Kemalköy Köyü Muhtarı Erol Köse de gezici fizik tedavi ünitesinin ayağına kadar gelmesinin devletin yaptığı en iyi hizmetlerden biri olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Bu durumun kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini dile getiren Köse, "İlk önce köyümde tarama başladığı için yetkililere ayrıca teşekkür ediyorum. Köyümde fizik tedaviye ihtiyaç duyan çok sayıda insan var. Tedavi için insanlar Edirne'ye gidiyordu. Hasta dışarı çıktığı için hasta oluyordu. Tedavinin köyde olması bizim için iyi oldu" diye konuştu.

Dizlerinde kireçlenme olduğunu söyleyen Nurşen Akıncı, tedavinin kendilerine çok iyi geldiğini belirtti. Akıncı, uygulama ile köyden ayrılmadan tedavi olduklarını dile getirdi. Köyde kendisi gibi 23 kişinin bu şekilde tedavi olduğunu anlatan Akıncı, yetkililere çok teşekkür etti.

Gezici araçta tedavi gören köylülerden Saniye Aklan da, doktorların ayağına kadar gelmelerinden dolayı memnun olduklarını bacak ağrılarını azalmaya başladığını söyledi. Hastaneye yatması gerektiğini fakat işlerinden dolayı şehre gitmenin en az bir gününü aldığını dile getiren Aklan, uygulama sayesinde hem işlerini yerine getirmeye devam edeceğini hem sağlığına kavuşacağını söyledi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam
title