Haberler

Ramazan Ayında Su Kaybı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.

Özel Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, vücudun su ihtiyacını azaltmak için yürüyüşlerin tok karnına yapılmaması gerektiğini söyledi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte vücutta oluşan su kaybının giderilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Sıcakların çok yüksek olması nedeniyle vücudun çok fazla su kaybettiğini belirten Dr. Portakal, "Vücudumuzun bu ihtiyacını, hem doğru zamanda ve doğru bir şekilde yerine koymamız, hem de kas ve eklemlerimizi yormadan egzersizlerimizi yapmamız gerekiyor. O yüzden, bu yürüyüşleri tok karnına yapmamak çok önemlidir. Eklemlerimizle ilgili problemlerimiz varsa, ona göre egzersiz süresinin de ayarlanması çok önemlidir" dedi.

YAZ AYLARINDA TERLEYİP SOĞUTMAMAYA DİKKAT EDİN

Vücudun su ihtiyacını gidermek için özellikle yürüyüş yapanların muhakkak yanlarında su bulundurup arada bundan yudumlaması gerektiğini ifade eden Dr. Portakal, şunları söyledi: "Beslenme uzmanları tarafından vitamin takviyelerinin, gıda düzenlemesi ve günlük menülerin ayarlanması gerekir. Bunun yanında romatizması olanların, özellikle yaz aylarında terleyip soğuduktan sonra boyun ve bel ağrılarının oluşması, vücudun sıvı değişimine bağlı olarak çok sık karşılaştığımız durumlardandır. Sabah kalktığınızda yorgun uyanılması romatizmaya bağlı olabilir. Böyle bir durumda, hem beslenme programınızın düzenlenmesi gerekiyor, hem de değişik tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekir. Bu yöntemler oksijen, ozon, fiziksel, fizik tedavi yöntemleri, kullanılan ilaçların düzenlenmesi, akupunktur, biorezonans, nöral terapi, hacamat ve kupa tedavileri, bu amaçla hem fiziksel hem de zihinsel performansımızı artırmak için uygulanıyor."

RAMAZAN AYINDA TEDAVİLERİNİZE DEVAM EDİN

Ramazan ayında hem ilaç tedavisinin hem de diğer tedavilerin yarım kalmaması, sürekli olması gerektiğini kaydeden Dr. Portakal, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlaçların, Ramazan ayında kullanabileceğiniz şekilde düzenlenmesinden başka bu bahsettiğimiz yöntemler eğer kullanılıyorsa, günlük orucunuzun etkilenmemesi amacıyla iftardan sonra da bu tedavilere devam etmeliyiz. Günlük tedavi programınızı size göre ayarlamaktayız. Bu amaçla, hem fiziksel hem zihinsel performansın artması için özellikle bu dönemde oksijen, ozon tedavisi, hacamat ve kupa tedavisi ile biorezonanstan faydalanabilirsiniz." - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam
title
Close