Haberler
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

İşte 7 kişiyi öldüren Bahtiyar Aladağ'ın son görüntüleri

İşte 7 kişiyi katleden caninin son görüntüleri

16 ilde daha okullar tatil edildi

16 ilde daha okullar tatil edildi

İftar'da Mideyi Tık Basa Doldurmayın

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Diyetisyeni Gökhan Elbay, iftarda çok yemek yiyerek mideyi tıka basa doldurmak yerine hafif bir çorbayla açılıp yarım saat sonra yemek yemenin daha sağlıklı olduğunu söyledi.

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Diyetisyeni Gökhan Elbay, iftarda çok yemek yiyerek mideyi tıka basa doldurmak yerine hafif bir çorbayla açılıp yarım saat sonra yemek yemenin daha sağlıklı olduğunu söyledi.

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Diyetisyeni Gökhan Elbay, Ramazan ayı dolayısıyla bütün gün boş kalan midenin, iftarda tıka basa yenilen yemeklerle doldurulduğunu ve hazımsızlık şikayetlerinin başladığını belirterek, "Bu sebeple orucunuzu hafif bir çorbayla açın. Çorbadan yarım saat sonra yemeğe devam edin. Ana yemeği yerken, ekmek ve yoğurt da tüketmeye özen gösterin. Ana yemekten 1-2 saat sonra meyve ya da sütlü tatlı tüketilebilirsiniz. Sahurda beyaz peynir, kepekli ekmeği mutlaka tüketin. Çünkü esmer ekmek, kan şekerini dengede tutup, tok kalmaya yardımcı olur. Ekmek yerine sahurda 4-5 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 2 tane ceviz, bir bardak süt içebilirsiniz. Sahurda domates, salatalık tüketmek kabızlığı önlemede etkili olacağı gibi yumurta tüketmek de tokluk hissi verir. Sahurda yağda kızartmalardan uzak durun ve bol bol su içmeye özen gösterin. Akşam yemeği ve sahurda, ağır hamur işlerinden kaçının. Ayva, kabak ya da süt tatlılarını akşam öğününden 1-2 saat sonra alabilirsiniz. Haftada bir kez şarküteri tüketebilirsiniz ancak her gün yemeyin. Aç karnına spor yapmayın ama iftardan 1-2 saat sonra, imkanınız varsa hafif bir yürüyüş, bol su içmek, meyve tüketmek kabızlığı da önler" dedi.

Oruç tutarken sahur yapmamın önemli olduğunu vurgulayan Elbay, "Sahur önemlidir, çünkü tüm gün boyunca sahurda yenen yemekler kullanılır. Protein içeriği fazla gıdalar, midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirdikleri için tercih edilmelidir. Aynı zamanda tokluk hissi de sağlayan bu besinler, sahurda unutulmamalıdır. Yumurta, yoğurt, süt ve peynir gibi gıdalar; sahur için ideal seçimler arasındadır. Sahurda börek ya da iftardan kalma yağlı yemekler tüketmek, sindirim güçlüğüne ve mide rahatsızlığına neden olabilir. Sahurda yenilen hamur işleri, kızartmalar vb. yiyecekler gece yatmadan önce yenilip yatıldığı için sabah kalkınca midede ağırlık, ekşime, yanma hissedilmesine neden olur" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam
title