Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Grip Olduktan Sonra Hemen İlaca Başvurmayın

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzmanlar, soğuk havalarda iyice yaygınlaşan grip ve nezleye karşı uyarıda bulunarak, vücudun iyileşmesi için hemen ilaca başvurulmaması gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar, soğuk havalarda iyice yaygınlaşan grip ve nezleye karşı uyarıda bulunarak, vücudun iyileşmesi için hemen ilaca başvurulmaması gerektiğini söylüyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, grip hastalığının tek çaresinin ilaç olmadığını belirterek, "Grip olduktan sonra bol sıva alınmalı. Ilık duş yapmalı. Bunlara rağmen ateş düşmüyorsa, ilaçlara başvurmak lazım. Çünkü ilaç kimyasal maddedir. İlaçların kimi böbreğe, kimi karaciğere zarar verebilir. Dirençli mikropların gelişmesine yol açabiliyor. Bu hastalıklarda ilacın hiçbir yeri yok. Hastalığın bir seyri var. İlaç almasanız bile o seyir içinde vücut kendini iyileştiriyor. Önemli olan istirahat etmek. Bol bol sebze ve meyle yemek kafi" dedi.

VİTAMİN UYARISI

İlaç konusunda hastaların dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Küçükusta, "Ateş düşürücü hastalıklara dikkat etmek lazım. Ufacık ateş varken ateş dürücü ilaç alırsanız virüslerin daha kolay ilerlemesine yol açarsınız. Bu hastalığı iyileştirmez, aksine uzatır. İlaç son çare olmalı. Grip ve nezle oldum diye vitamin alınıyor. C vitamini, sağlıkı olmak için şart. Ancak yüksek dozda almanın hiçbir manası yok. Türkiye gibi ülkelerde normal şartlarda besleniyorsan zaten C vitamini alıyorsundur. Sebze ve meylelerde bu yeteri kadar var. Meyvenin suyu değil, kendisini yemek, enfeksiyon ve obozite açısından faydalıdır" ifadelerini kullandı.

"GÜNDE 1 SAAT YÜRÜYÜN"

Bağşıklık sistemini düzeltmek için beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Küçükusta şöyle devam etti:

"Düzenli egzersiz yapın. Günümüz insanı hareketsiz. Herkes işe arabayla veya metroyla gidiyor. Her gün bir saat mutlaka yürümek lazım. Düzenli uyumak çok önemli. Sigara ve alkolden uzak durmalıyız. Gece uykusu mühim. Gençler sabaha kadar bilgisayar başında. Karanlıkta uyumanın bağışıklık sistemine büyük faydası var". - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam
title