Haberler

Çanakkale'de su kullanımına getirilen kısıtlamalar uzatıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı'nda su miktarının azalması sebebiyle su kullanımıyla ilgili getirilen yasaklar 31 Ekim'e kadar uzatıldı.

Çanakkale'de kuraklık nedeniyle su kullanımına getirilen kısıtlamalar 31 Ekim'e kadar uzatıldı

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı'nda yeterli yağışlar olmaması sebebiyle yaklaşık yüzde 38'lik oranla 20 milyon 600 bin metreküp su bulunuyor. Çanakkale Belediyesi Encümen kararıyla 2 Mart tarihinde kentte su kullanımıyla ilgili getirilen bazı yasaklar, Belediye Encümen kararıyla 31 Ekim'e kadar uzatıldı.

Çanakkale'de yağışların beklenen seviyede olmaması nedeniyle barajlardaki su miktarı giderek azaldı. Çanakkale merkezin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp su kapasitesine sahip Atikhisar Barajı'ndaki su miktarı yaklaşık 20 milyon 600 bin metreküpte kaldı.

Çanakkale Belediyesi Encümen kararıyla 2 Mart'ta su kullanımıyla getirilen bazı yasaklar, son aylarda yeterli yağış olmaması ve Atıkhisar Barajı'ndaki su seviyesinin yükselmemesi sebebiyle Belediye Encümen kararıyla 31 Ekim'e kadar uzatıldı.

Çanakkale Belediyesi Encümen kararı çerçevesinde, "Konut ve işyeri önlerinin ve içlerinin hortumla yıkanmasının yasaklanması, Yüksek su tüketimi olan Sanayi tesislerinde suyun tasarruflu kullanılabilmesi için mevcut kullanımları göz önüne alınarak kısıtlamaya gidilmesi, halı ve Kilim yıkamalarının yasaklanması, şehir şebeke suyu ile hortumla araba yıkanmasının yasaklanması, Oto kuaför-yıkama işletmelerinde su tüketiminin aylık 20 metreküp olarak uygulanmasına, oto kuaför-yıkama, halı yıkama hamam, wc vb. gibi su tüketimi yüksek olan işyerlerinde ön ödemeli elektronik sayaç takılmasına, yeraltı suyu kullanımı varsa mekanik sayaç takma mecburiyetinin getirilmesine böylece yeraltı su kullanımının tespitinin yapılmasına, Bahçe sulamalarının sabah ve akşam, mümkünse kuyu suyu ile ve yağmurlama/damlama sistemleri kullanılarak yapılması, park, bahçe, yeşil alan, tarımsal üretim yapılan yerlerde sulamaların kısıtlandırılması, acil sulama ihtiyacı olan yerlerin yağmurlama, damlama sulama ile su kullanımının minimuma indirilmesine oy birliği ile karar verildi" denildi.

Kararın 31 Ekim'e kadar geçerli olacağı belirtilen açıklamada, "Tüm dünyada ve ülkemizde de yaşanan küresel ısınmanın etkisiyle su kaynaklarının azalması yönünde yaşanmaya başlanan sıkıntılar göz önünde bulundurularak kentimizin tek su kaynağı olan Atikhisar Barajındaki suyumuzun en yüksek verimi sağlayacak şekilde kullanılabilmesi ve sürdürülebilir su yönetiminin sağlanabilmesi için Belediyemizce önlem alınması adına; daha önce 31 Ağustos 2023 tarihine kadar geçerli olan Encümen kararlarının, son toplantı çerçevesinde 31 Ekim 2023 tarihine kadar geçerli olması kararlaştırıldı" ifadelerine yer verildi.

Çanakkale'de su kullanımına getirilen kısıtlamalar uzatıldı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam
Rusya yeni füzesine çok güveniyor: Dünyada kimsede yok, Avrupa'da her yeri vurabiliriz

Rusya cephesinden yeni tehdit: Avrupa'da her yeri vurabiliriz

Dışişleri Bakanı Fidan: Nükleer savaş riski var, bu bir şaka değil

Bakan Fidan'dan tedirgin eden savaş çıkışı

Fırat Sarı'dan çelişkili ifadeler! Bebek ölümlerini sordular, konuyu değiştirdi

Bebek ölümlerini sordular, konuyu değiştirdi

Bahis operasyonunda tutuklanan fenomenlerden paylaşım başına dudak uçuklatan kazanç

Fenomenlerin paylaşım başına aldıkları para ağızları açık bıraktı

title