Haberler

Başkan Karaosmanoğlu: "Kandıra'nın Kültürünü ve Tarımını Korumak Bizim Görevimiz"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve Meclis üyeleri ve Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi Lojmanları Yönetim Başkanı Yakup Cengiz ile yönetimi makamında ağırlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Kandıra’nın kültürünü ve tarımını korumak bizim görevimiz” dedi.

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve Meclis üyeleri ve Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi Lojmanları Yönetim Başkanı Yakup Cengiz ile yönetimi makamında ağırlayan Başkan Karaosmanoğlu, "Kandıra'nın kültürünü ve tarımını korumak bizim görevimiz" dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve Meclis üyeleri ve Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi Lojmanları Yönetim Başkanı Yakup Cengiz ile yönetimi makamında ağırladı. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Kandıra'da altyapı ve üstyapı projelerinin yanı sıra ilçenin gelenekleri ve göreneklerini yaşatmak için çalışma yaptıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Kandıra'mızın eşsiz tüm güzelliklerinin korunmasında ve geleceğe taşınmasında etkin bir şekilde çalışıyoruz. Kandıra'mızın o renkli kültürünü, zenginliğini ve tarihini korumak en önemli görevimizdir" dedi.

Yerel yönetimlerde görev yapan kişilerin kültürün müraçıları olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, "Bunun yanı sıra tarım, ülkemiz için çok önemli bir sektördür. Kandıra ilçemiz bu açıdan kentimiz adına da önemi çok büyüktür. Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Kocaeli'mizin ve ülkemizin geleceği için sanayinin ve yüksek teknolojiyle birlikte sağlıklı tarıma büyük önem veriyoruz. 2010'da 244 köyümüzde 12 ziraat mühendisi ve 9 veteriner hekim görevlendirerek başlattığımız tarım çalışmalarımız artarak devam ediyor. Kandıra ilçemizde bu hizmetlerden önemli bir pay alıyor" diye konuştu.

Çiftçilerin ihtiyacını belirlemek için toprak, yaprak, su ve kalıntı analizlerini ücretsiz olarak analiz ettiklerini de belirten Başkan Karaosmanoğlu, Kullanılmayan köy arazileri ağaçlandırılarak 10 bine yakın fidan dikip, meyveciliği geliştirmek için 2014 yılından itibaren başta ceviz olmak üzere 16 çeşit olmak üzere toplam 150 bin meyve fidanını kentimizde ki çiftçilerimize dağıttık. Genetiği ile oynanmamış tarımsal ürünleri teşvik etmek amacıyla 12 mahallede 150 bin sebze fidesi dağıttık. Çilek bahçesi kurulumu için çiftçilerimize yüzde 50 hibeli 300 bin çilek fidesi ve malç naylonu, damla sulama borusu, gölgeleme tülü, organik gübre ve alçak tünel sera naylonu dağıttık. Modern sera sayısını arttırmak amacıyla '41 Çiftçimize 41 Sera' projesi adıyla, 750 çiftçimize yüzde 50 hibeli bin 300 top sera naylonu dağıttık" şeklinde konuştu.

Görüşmeler karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam
title
Close