Haberler

Ardahan'da 2. Geleneksel Şiir, Şair ve Âşık Günleri Başladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen, “2. Geleneksel Kafkaslardan Anadolu’ya Şiir, Şair ve Âşık Günleri” programı bugün başladı.

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen, "2. Geleneksel Kafkaslardan Anadolu'ya Şiir, Şair ve Aşık Günleri" programı bugün başladı.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda, Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Kıldıroğlu koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Valisi Faruk Köksoy, Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcısı Şakir Aydoğan, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, misafir öğretim üyeleri, şair ve aşıklar, akademik-idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik Güzel Sanatlar Fakültesi'nin düzenlemiş olduğu " Resim Sergisi" açılışı ile başladı.

Serginin ardından programın açılış konuşmasını yazar-şair Recep Garip gerçekleştirdi. Garip'in ardından kürsüye çıka Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, "Ardahan Üniversitesi olarak bu önemli etkinliğin 2.'cisini düzenlediğimiz için çok mutluyuz. Amacımız toplumun kültürünü ve geleneklerini yansıtan değerleri siz gençlere aktarabilmektir. Geleceğin aynası olan siz gençlerimizi; sağlam karakterli, bilgili, birer birey olarak yetiştirmek en büyük gayemizdir. Edebiyat, sanat, şiir ve tarihle yoğrulmuş bu nadide şehrimizde buna benzer bilimsel ve entelektüel etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Üniversite öğrencilerimizi, Ardahanlı gençlerimizi gelecek yıl 3.'cüsünü gerçekleştireceğimiz bu organizasyona dahil etmek için, konusu Ardahan olan "Ödüllü Şiir Yarışması" düzenlemeye karar verdik. Bu sayede dinleyici olarak gördüğümüz gençlerimizi, gelecek sene birer şair olarak görebilme imkanına sahip olacağız"dedi.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez; ilimizin kültürle ve sanatla anılmasını sağlayan Ardahan Üniversitesi'ne teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin sürekli olarak düzenlenmesini istedi.

Konuşmaların ardından "Edebiyat ve Toplum" paneli gerçekleşti. Panelde konuşan konuk akademisyen ve yazarlar, felsefenin ve edebiyatın önemine değinerek, edebiyatın toplumun can damarlarından birisi olduğunu belirtti. Üniversite öğrencileri açısından kitap okumanın hayati önem taşıdığını vurgulayan konuşmacılar, ülkemizin gelişmişlik düzeyini arttırmak için birey olarak entelektüel yönün sürekli olarak geliştirilmesinin şart olduğunun altını çizdiler.

Programın ardından davetlilere katılım belgeleri takdim edildi. Şiir ve aşıklar programı ile etkinlik yarın gün boyu devam edecek. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam
title
Close