Vodafone'da önemli gelişme
Vodafone'a teknolojik yenilikler üretmek üzere hizmet veren merkez, yeni yerine taşındı!
İki yıl önce Vodafone'un tüm dünyadaki operasyonlarına inovasyon hizmeti vermek üzere "Küresel İnovasyon Merkezi" seçilen Oksijen Ar-Ge, İTÜ Arı Teknokent'te 2,5 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen yeni merkezine taşındı. Oksijen Ar-Ge'nin 2 bin 500 metrekarelik ve yeni merkezinin açılışını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray yaptı.
Vodafone Türkiye bünyesinde 2000 yılında kurulan ve tamamı Türk mühendislerden oluşan Oksijen Ar-Ge, operasyonlarını tek bir çatı altında topladı. Yılda ortalama 400 proje geliştiren ve Türkiye'den yurtdışına teknoloji ihraç eden Oksijen Ar-Ge, son bir yıl içinde istihdamını yüzde 30 oranında artırarak 308 çalışana ulaştı. Bugüne kadar 4 farklı merkezde faaliyet gösteren Oksijen Ar-Ge, çalışmalarını bundan böyle tek bir çatı altında gerçekleştirecek.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Dünyanın ekonomik varlığı giderek batıdan doğuya doğru kayıyor, gelişmekte olan ülkelerde ise ivme giderek artıyor. Ülkemiz ise bu sürecin tam ortasında yer alıyor. Bir taraftan dünyanın nüfusu orantısız bir biçimde artmaya devam ediyor ve doğal kaynaklar giderek daha kısıtlı hale geliyor. Küresel rekabetin artmasıyla birlikte bu yeni dünyada verimlilik ve inovasyonun da önemli bir rol kazanıyor. Tüm iş dünyası ve ekonomiler daha fazla verimlilik ve inovasyon üretmeye konsantre oluyor. Mobil iletişim ve teknolojiler de ülke ekonomilerine ve işletmelerin ekonomisine bir çarpan etkisi sağlayarak inovasyon yarışında bir avantaj sağlıyor" dedi.
Timuray, yakın bir zamanda da YASED bünyesinde bilişim ve iletişim teknolojileri çalışma grubunun yaptığı rapora işaret ederek sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizde bilgi ve iletişim sektöründeki her 1 puanlık büyüme ülkemizin GSYİH'sine 1.8 oranında çarpan etkisi yapıyor. Bu, gelişmekte olan ülkelerin üzerinde bir oran olarak gelişen ve dönüşen ekonomilerde bilişim ve mobil teknolojiler stratejik bir önem arz ettiğinin de kanıtı."