Temizlik hastaları için: Parmak izini kendi temizleyen teknoloji!
General Motors, dokunmatik ekrandaki parmak izini kendi kendine temizleyen teknolojinin patentini aldı! İşte detaylar..
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dokunmatik ekranlar, akıllı telefonlara ek arabalara da gelmeye başladı. Bu şekilde arabalardaki fiziksel tuşlar yerine dokunmatik ekranlar geçti. Fakat akıllı telefon ekranlarındaki bir sorun arabalar için de meydana gelmeye başladı. Bu sorunun üzerine General Motors adlı araba üretici, parmak izini kendi kendine temizleyen bir patent aldı. Peki, bu nasıl mümkün olacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.
Telefon şirketleri, parmak izini kendi temizleyen patenti kıskanacak!
General Motors adlı araba şirketi, fiziksel tuşlar yerine son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle öne çıkan parmak izini kendi kendine temizleyen bir teknolojinin patentini aldı. Çünkü özellikle de zor işlerde çalışan ya da arabada yemek yiyen araç sahipleri için dokunmatik ekranların kirlenmesi büyük bir sorun oluyor.
Patentin ekran tasarımına göre kırmızı, yeşil ve mavi piksellere ek olarak insan gözüyle görülemeyen bir de ultraviyole ışığa benzer mor piksel olacak. Ek olarak güneş ışığındaki ultraviyole radyasyona tepki verecek metal oksit bazlı insan sağlığına zarar vermeyen fotokimyasal yüzey kaplama ürünü kullanılacak.
Elektrikli araba için imzalar atıldı: Artık ortak olacak!
Çünkü birçok arabada içeriyi serin tutmak için güneş ışığını engelleyen camlar kullanıyor. Bu da tepkimenin yani temizlenmenin önüne geçiyor. Mor pikseller, fotokimyasal yüzey kaplama ürününün tepkimeye başlaması için yardımcı olacak. Fotokimyasal yüzey kaplama ürünü yani fotokatlist kaplama, ultraviyole ışığı emerek havadaki nemi de kullanarak kimyasal tepkime oluşturacak ve parmak izini kendi temizleyecek.
General Motors tarafından alınan bu patent, şu an için çok yeni. Bu nedenle arabalarda ne zaman kullanılmaya başlanacağı henüz bilinmiyor. Ek olarak ilerleyen yıllarda akıllı telefon şirketlerinin de ekranlar için böyle bir teknoloji kullanması muhtemel.
Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu teknoloji, kullanıldığı durumlarda işlevsel olacak mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.