Haberler
İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşması yürürlüğe girdi

Ateşkes onaylandı! Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Teknoloji Dünyasında Bir Acı Kayıp Daha!

Teknoloji Dünyasında Bir Acı Kayıp Daha!
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1955 yılında bugün hepimizin evinde üçer beşer bulunan cihazı icat eden bu adam artık aramızda değil

Kablosuz uzaktan kumandanın mucidi Eugene Polley, 96 yaşında hayata veda etti. Ölümünün duyurulmasından sonra internet kullanıcıları Polley'e saygılarını sundu. Kullanıcıların yayınladığı mesajlar genelde esprili bir dille yazılmıştı.

Doğal nedenlerle hayatını kaybeden Polley, Zenith firması için kablosuz "Flash-Matic" uzaktan kumandasını geliştirmiş; 1955 yılında piyasaya sürülen cihaz, türünün ilk örneği olmuştu.

Kumanda, gönderdiği ışık hüzmesi ile televizyondaki fotoselleri harekete geçiriyor ve basit işlevlerin yerine getirilmesini sağlıyordu. Televizyonun başka güçlü ışık kaynaklarından da etkilenmesi gibi kusurlara rağmen Flash-Matic, sektörde bomba etkisi yaratmıştı.

Şikago'da doğan Polley, uzun yıllar Zenith'te mühendis olarak çalışmıştı ve çoğu televizyon üzerine 18 ayrı patent sahibiydi.

Internet'te yorumcuların yazdığı mesajlardan biri, göbeğini büyütmesini sağladığı için Polley'e teşekkür ederken, reklam başlayınca kanal değiştirmenin önemine atıfta bulunan bir başkası Twitter'da "Lütfen Polley'e saygı adına bu mesajı kapatmadan önce 5 saniye bekleyin" dedi.

Polley'in icadının günümüzdeki etkileşimli televizyonun tohumlarını attığı ve tüketici davranışlarını nasıl değiştirdiği düşünüldüğünde bu buluşun ne kadar önemli bir devrim olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.

Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji
title