Tayvanlı devler oradaydı
ASUS, AVISION, DrayTek, PLANET ve ZyXEL, yeni ürünlerini CeBIT Bilişim Eurasia 2013'de gösterdiler!
Tayvan üretimli ileri teknoloji firmaları en yeni ürünlerini, Dünya'nın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojisi (ICT) şirketlerinin bir araya geldiği CeBIT Bilişim Eurasia 2013'te tanıttı.
Tayvan Ticaret Merkezi'nin CeBIT Bilişim Eurasia 2013 kapsamında düzenlediği basın toplantısında ASUS, AVISION, DrayTek, PLANET Technology Corp. ve ZyXEL'in, AR-GE,kalite, tasarım ve pazarlama kriterleri ile Taiwan Excellence Ödülü almış en yeni ürünleri, hem tüketiciler hem de Türk şirketleri ile buluştu.
Bilgisayar, dokunmatik ekran ve anakartta Dünya'nın en büyük üreticisi olan Tayvan, ICT ürünlerinde dünya çapında bir inovasyon merkezine dönüşüyor. Daha önce orijinal ürün üreticisi/orijinal tasarım üreticisi (OEM/ODM) sektörlerinde odaklanan Tayvan, verimlilikle rekabet gücünü artırmanın ana itici gücü olan inovasyonu ekonomik politikalarında öncelikli strateji olarak konumlandırdı.
Tayvan Ticaret Merkezi- İstanbul tarafından organize edilen basın toplantısında, Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Direktörü Patty Yen ile Taipei Ekonomive Kültür Misyonu İktisadi Bölüm Sekreteri Hui-Ning Lee'nin açılış konuşmaları sonrasında, Asus Computer Inc. Ülke Ürün Müdürü Erkan Genç, Avision Genel Müdürü Thomas Wulle, DrayTek Corp. adına Simet Teknoloji Genel Müdürü Sinan Bedir, Planet Technology Corp. adına Nokta Elektronik ve Bilişim Sistemleri Satış Kanal Müdürü Nefise Tugay ve ZyXEL Communications Corp. Kıdemli Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Şamil Doğan en yeni teknolojiler ile geliştirilen ürünlerine ilişkin bilgiler ile birlikte firmaların hedeflerini de katılımcılar ile paylaştılar.
Tayvan Ticaret Merkezi-İstanbul Türkiye Direktörü Patty Yen, basın toplantısında yaptığı konuşmada TAITRA'nın 58 yurtdışı şubesinden biri olan Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi'nin 26 yıldır Türkiye ile Tayvan arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek ve bedelsiz iş hizmetleri sağlamak amacıyla hizmet ettiğini vurguladı. Yen, "Tayvan notebook bilgisayar, desktop bilgisayar, tablet, anakart, sunucu, LCD ekran ve dijital kamera gibi yedi ürün kategorisinde üretim cirosu olarak en yüksek global pazar payına sahip olan ileri teknolojinin üretildiği bir adadır. 2012 yılında Tayvan ICT sektörünün yıllık üretim cirosuna baktığımızda bir önceki yıla oranla yüzde 7.9 artarak yaklaşık 150.3 milyar dolara ulaştı." dedi.
Patty Yen sonrasında konuşma yapan Taipei Ekonomive Kültür Misyonu İktisadi Bölüm Sekreteri Hui-Ning Lee, Tayvan ve Türkiye arasında köklü ve verimli ekonomik ilişkilere değinerek, "Türkiye artık Tayvan'ın geniş bir yelpazede yer alan ürünleri için Orta Doğu'daki en önemli ticaret ortakları arasında yer alıyor. Yerel gümrük istatistiklerine göre Tayvan 2012 yılında Türkiye'ye 1,6 milyar dolardan fazla ihracat gerçekleştirdi. Türkiye'ye ihraç edilen en önemli ürün kategorileri ise sırasıyla makina ve elektronik. Ayrıca Tayvan Ekonomi Bakanlığı istatistiklerine göre Tayvan 2012 yılında Türkiye'de toplam4.6 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Yatırımların büyük bir kısmını ise bilgisayar, elektronik, otoelektronik, otomobil parçaları, tekstil ve metal üretimi gibi sektörleri oluşturuyor." dedi. Lee konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ticaret bağlarımızın yanı sıra Tayvan ve Türkiye artık seyahat gibi alanlarda da ilişkilerin geliştirilmesi için büyük çaba sarf ediyor. Türkiye bu yılın başlarında Tayvan için vize kolaylığı sağlayan 133. ülke oldu. Buna karşılık Tayvan hükümeti de Türk vatandaşlarına vize ayrıcalıkları tanıdı. Vize programının iki ülke arasında ilişkileri artırarak ticaret, turizm, akademi ve kültür alanlarında karşılıklı ilişkilerin gelişimine katkıda bulunması bekleniyor."