Haberler

Sizden Habersiz Adınıza Kayıtlı Telefon Hattı Açılmış Olabilir!

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılan başvurular üzerine 900 bin kişi kullandıkları hatları kendi üzerlerine aldı.

-

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Mobil Hat Sorgulama Hizmeti kapsamında yaklaşık 4 milyon sorgulama yapıldığını bildirerek,"Adlarına kayıtlı hat açıldığını öğrenen vatandaşların yaptıkları başvurular üzerine 900 bin kişi kullandıkları hatları kendi üzerlerine aldı" dedi.


Acarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan sorgulamalar sonucunda çok sayıda kişinin kendilerinden habersiz adlarına cep telefonu hattı açıldığını ve bu hatların başkaları tarafından kullanılmakta olduğunu öğrendiğinibelirtti. Hat Sorgulama Hizmeti sayesinde haberleri olmadığı halde adlarına kayıtlı hat açıldığını öğrenen vatandaşların yaptıkları başvurular üzerine 900 bin kişinin kullandıkları hatları kendi üzerlerine aldığını ifade eden Acarer, Mobil Hat Sorgulama Hizmeti'nin 2 Ocak 2013'te başlatıldığını hatırlattı.


İlgili kişilerden habersiz şekilde adlarına cep telefonu hattı açılmasını engellemeyi ve bu şekilde açılmış hatların gerçek kullanıcıların adına kaydedilmesini sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Acarer, bu hedefin önemli ölçüde gerçekleştiğini bildirdi.


Acarer, başkasının adına kayıtlı olmasına rağmen kullandıkları hatları herhangi bir sebeple üzerlerine almayan kişilerin mağdur olmaması amacıyla 1 Ekim 2013'ten itibaren bir yıl ek süre tanındığını belirterek, "Verilen ek süre 1 Ekim 2014 tarihinde doldu. E-devlet sistemi üzerinden hat sorgulaması yaparak adlarına kayıtlı başka cep telefonu hatları olduğunu tespit eden vatandaşlar bu hatları kapattırabilecekler" diye konuştu.


BTK Başkanı Acarer, Mobil Hat Sorgulama Hizmeti'ne neden ihtiyaç duyulduğu ve vatandaşların bu hizmetten nasıl yararlanacakları konusunda şu bilgiyi verdi: "Başka isimler adına açılan cep telefonu hatlarını onlardan habersiz kullanan bazı kişiler, bu hatları işledikleri suçlarla ilgili görüşmeleri gerçekleştirmek amacıyla kullanabiliyor. Bu tür durumlarda genellikle suç işleyen şahıslar izlerini kaybettirirken, kayıtlarda hattın sahibi olarak görünen ancak bundan haberi olmayan vatandaşlar mağdur oluyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın İnternet ortamında e-devlet sistemi üzerinden sorgulama yaparak kendi adlarına kayıtlı ancak başkaları tarafından kullanılan telefon bulunup bulunmadığını öğrenmeleri ve eğer varsa bunları ilgili GSM operatörünün abone kayıt merkezine başvurarak kapattırmaları büyük önem taşıyor."


Kaynak: AA



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis / Teknoloji
title
Close