Haberler
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Ailesini katleden Bahtiyar Aladağ berber dükkanında aylarca atış talimi yapmış

7 kişiyi öldüren cani, katliama aylar öncesinden hazırlanmış

15 ilde daha okullar tatil edildi

15 ilde daha okullar tatil edildi

Karşınızda İlk Yerli Yarış Arabası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye yerli otomobili yapacak babayiğit ararken, ilk örnek yarış arabasında ortaya çıktı.

-

Ekonomi Bakanlığı'nın katkılarıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) organizasyonluğunda İzmir'de düzenlenen 'Türkiye İnovasyon Haftası' toplantısına 'yerli babayiğit' damga vurdu. İnovasyon kavramını Anadolu'ya yaymak amacıyla düzenlenen toplantı, İrlandalı konuşmacı Gearoid Mooney'in "KOBİ'lerde İnovasyon" sunumuyla başladı. İşadamları ve üniversite öğrencilerinin birlikte inovasyonu tartıştığı ve büyük ilgi gören kariyer etkinliğine ise Türk iş dünyasından Hüsnü Özyeğin, Ali Kibar, Varol Civil, Osman Okyay, Tülin Karabük, Perihan İnci ve Ekber Onuk katıldı.


Yerli yarış arabası


"Türk iş dünyası" panelinde konuşan Onuk Taşıt Sanayi CEO'su Ekber Onuk, büyük bir sürpriz yaparak, tasarladıkları ilk yerli yarış arabasının gerçek görsel ve planlarını katılımcılarla paylaştı. Yıllar önce üretilen Anadol otomobil ekibinde de yer alan Onuk, aracın çok yakında hazır olacağını ve önümüzdeki yıldan itibaren yarışlara katılabileceğini söyledi. Aracın markası 'Onuk' model ismi ise 'Sazan LM' olacak. Sazan ismi, Onuk'un kaybettiği mühendis oğlu Kaan Onuk'un lisedeki takma adı. Araçla ilgili bilgiler veren Onuk, yaklaşık 9 yıldır çalışmaların sürdüğünü söyledi. Onuk, yerli otomobil için ise "Türkiye'de arabanın feriştahını yapacak bilgi ve teknik altyapı var. Önemli olan bunun bir yol haritasını çıkarmak ve bu doğrultuda ilerlemek. Bu şekilde başlanan bir tasarım/üretim süreci mühendislik ekibi için çok ciddi bir eğitim süreci oluşturacak, bu çekirdek takım gelecekteki yılda 200-300 bin ünitelik üretimler için deneyim sahibi olacaktır" diye konuştu.


Türkiye'nin dijital platformu tartışıldı


İkinci gün öğleden sonra etkinliği; "Türkiye'nin Dijital Platformu" paneli ile sürdü. Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Köşe Yazarı Şeref Oğuz'un moderatörlüğünü yaptığı panelde, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ve SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Uğur Candan dijital platformu tartıştı.Türkiye İnovasyon Haftası İzmir etkinliği, "Türk Mucitler ve Akademisyenler" paneliyle tamamlandı.



Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis / Teknoloji
title