Haberler

Genç Girişimcilerin Hayalleri Gerçek Oluyor

Genç Girişimcilerin Hayalleri Gerçek Oluyor
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İTÜ ve ARI Teknokent genç girişimcilerin hayallerini gerçekleştiriyor!

İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve ARI Teknokent; çalışmalarını tamamladığı "ARI Çekirdek: İnovasyon Atölyesi"nde yer almak üzere, inovatif projelerini hayata geçirmek ve şirketlerini kurmak isteyen genç girişimcileri arıyor! Toplamda 500 bin liralık çekirdek sermayenin sunulacağı proje kapsamında girişimcilere öncelikle; projeye özel olarak inşa edilen "Çekirdek MERKEZ" aracılığıyla araştırmalarını yapabilecekleri laboratuar, ofis ve bilgisayar gibi fiziksel olanaklar sağlanacak.

İTÜ ve ARI Teknokent'in, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Elginkan Vakfı gibi birçok değerli kurumun desteğiyle gerçekleştirdiği "ARI Çekirdek: İnovasyon Atölyesi"ne, lisans 3. sınıftan başlamak üzere tüm üniversite öğrencileri ve 40 yaşını doldurmamış üniversite mezunları başvurabilecek.

"ARI Çekirdek"e katılma hakkı kazanan projelerin girişimcilerine öncelikle, ARI 3 binasında projeye özel olarak kurulan "Çekirdek MERKEZ" çatısı altında araştırmalarını yapabilecekleri laboratuar, ofis ve bilgisayar gibi fiziksel olanaklar sunulacak. Fikirden projeye giden süreçte Çekirdek KAMP aracılığıyla; genç girişimcilere, kimi zaman başarılı birer mühendis, kimi zaman ise yetenekli birer iş adamı olmayı öğretmek amacıyla eğitim, öğrenim, danışmanlık ve koçluk imkânları sağlanacak. Projelerini hayata geçirebilmek için genç girişimcilerin ihtiyacı olan finansal destekler ise, hem jürilerin hem de yatırımcıların hazır bulunduğu Çekirdek YARIŞMA proje sunum gününde sahiplerini bulacak.

Çekirdek YARIŞMA kapsamında; Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü olarak belirlenen 100.000 TL, 2.'lik ödülü olan 50.000 TL, 3.'lük ödülü olan 25.000 TL, Akademi Özel Ödülü olan 10.000 TL, ARI Teknokent'te 1 yıl ücretsiz ofis imkânı ve daha birçok sürpriz başarılı girişimcilere verilecek.

"ARI Çekirdek"; tersine beyin göçünü destekleyerek, yurtdışında okuyan veya mezun genç Türk Vatandaşı girişimcilerin de, proje aracılığıyla Türkiye'ye dönmelerine ve kendi şirketlerini kurmalarına olanak sağlıyor.

Toplumsal sosyal sorumluluk projesi olarak hayat bulan "ARI Çekirdek"e katılmak isteyen girişimcilerin, 30 Ocak 2012 tarihine kadar www.aricekirdek.com.tr adresinden başvuru yapmaları yeterli. Başvuruyu takiben, katılım hakkı kazanan girişimciler, Mart – Nisan – Mayıs ayları içerisinde kamp sürecini tamamlayarak, Temmuz ayında jüri ve yatırımcılara projelerini sunacaklar.

ARI Teknokent Genel Müdürü Nazire Peker'in Açıklaması

ARI Teknokent Genel Müdürü Nazire Peker; proje hakkında "ARI Çekirdek: İnovasyon Atölyesi'nde girişimciler gökte aradıklarını yerde bulacaklar... "ARI Çekirdek" ile bizler girişimcilerin ihtiyaçlarına o kadar odaklandık ki, örneğin Çekirdek YARIŞMA ile girişimcilerin erişeceği toplamda 185.000TL'lik nakit ödülün ve birçok yatırım imkânının yanı sıra, daha yarışmaya hazırlık döneminde kullanabilecekleri 100.000TL'lik bir de Ar-Ge Fonu havuzunu oluşturduk. Yani girişimcilere 'git, prototipinle gel' demek yerine, 'prototipin için neye ihtiyacın var?' sorusunu sormayı tercih ediyoruz." diyor. İTÜ ARI Teknokent'in zaten doğal bir ekosistem olduğunu ve girişimcilere tüm networking olanaklarını da açacaklarını ifade eden Peker, "ARI Çekirdek" süreci sonrası şirket kuran girişimcilere de, ARI Teknokent'te 1 yıl ücretsiz ve mobilyalı ofis tahsis ederek toplamda paha biçilmez bir katkı sağladıklarını belirtiyor.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin'in Açıklaması

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İTÜ ve ARI Teknokent'in bu projede ilk yıl yatırım maliyetinin 2 milyon liraya ulaştığını ve bu maliyetin üniversite mezunlarının girişimciliği bir kariyer olarak seçebilmeleri ve dolayısıyla ulusal kalkınmaya katkıda bulunabilmeleri adına mutlaka yapılması gereken bir yatırım olduğunu belirtiyor. Prof. Şahin; "ARI Çekirdek'i sadece kendi üniversitemizin öğrencilerine değil dünyadaki tüm üniversitelerin Türk öğrencilerine veya mezunlarına yönelik olarak kurduk. "ARI Çekirdek" bizim için bir girişimci geliştirme platformu ve inovatif projelerin atölyesi. "ARI Çekirdek", öğrencilerin eğitimleri boyunca edindikleri teorik bilgilerin pratik uygulamasını gerçekleştirebilecekleri bir 'deneme-yanılma-deneme-başarma' ortamı. "ARI Çekirdek" ile girişimcilere sınavlarda, projelerde veya mülakatlarda değil, 'iş hayatında' başarılı olmanın yollarını gösteriyoruz; tökezlediklerinde gerekirse ellerinden tutup yola devam etmelerini sağlıyoruz." diyor.

"ARI Çekirdek", 800m2'lik bir ön-kuluçka merkezinden, eğitim/danışmanlık/koçluk hizmetlerinden, proje sunum gününde elde edilecek ödül/yatırımlardan ve sonrasında da girişimci şirketleri bünyesinde barındıran kuluçka merkezinden oluşmuş bir bütün… Bir erken dönem girişimcilik ekosistemi… İnovasyon Atölyesi…

Kaynak: Bültenler / Teknoloji
title
Close