Haberler
Sahte dolar nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Sahte dolar, gerçeğinden nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Körfez'in petrol zengini ülkesi ilk kez Ankara'da! Türkiye ve Umman arasında 10 kritik anlaşma imzalandı

Türkiye ve Umman arasında 10 kritik anlaşma imzalandı

Suriye'de patlak veren savaşta muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

Yanı başımızda patlak veren savaşta son durumu en iyi anlatan görüntü

Sağlık Bakanlığı'ndan e-nabız verilerinin çalındığı iddialarına açıklama: Bazı insanların 'oltalama' ile verilerini aldılar

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama: Bazı insanların 'oltalama' ile verilerini aldılar

En Unutulmaz "Yutmalar!"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlerin küçük şirketleri adeta yuttuğu bu olaylar, yıllar geçse de unutulmuyor!

Microsoft, geçtiğimiz yıllarda Skype'ı tarihindeki rekor bir fiyatla, 8.5 milyar dolara satın almıştı. Yakın geçmişte ise Facebook, WhatsApp'ı 19 milyar dolar gibi inanılmaz bir fiyata adeta "yuttu!"

Şirketlerin bu büyük yatırımlarının onlara neler getireceğini ancak zamanla görebiliyoruz. Örneğin Skype olayında, üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen, somut bir getiri ya da götürüden halen bahsedilemiyor. Bildiğimiz tek bir şey var: Dev satın almaların hiç biri, ilk fiyatında kalmıyor; bazen hem satın alanın, hem de alınanın fiyatını düşürüyor; bazen de tam tersini görebiliyoruz. Bu yazımızda bilgisayar dünyasını değiştiren, hem alanı, hem de satanı birkaç adım ileriye taşıyan bazı satın almaları bir araya getirdik.

Microsoft, 86-DOS'u SCP'den satın aldı

Tarih: 27 Temmuz 1981

Fiyat: 75.000 dolar

Lisanslı kişisel PC işletim sistemi konseptini MS-DOS'la ortaya çıkaran Microsoft, dünyanın en zengin yazılım şirketi haline geldi.

IBM, Lotus Development Corp'u satın aldı

Tarih: Temmuz 1995

Fiyat: 3.5 milyar dolar

IBM, Lotus Development Corporation'ın birçok yazılımından faydalandı, bunlar arasında en önemlisi ise Lotus Notes'du. 2008'de yaklaşık 145 milyon Lotus Notes lisansı satıldı.

Apple, NeXT'i satın adlı

Tarih: 7 Şubat 1997

Fiyat: 404 milyon dolar

Satın almanın asıl değerinin NeXT CEO'su Steve Jobs'ı geri getirmek olduğunu düşündüğünüzde, Mac OS X bu alımın yanında güzel bir hediyeydi.

Microsoft, Hotmail'i satın aldı

Tarih: 31 Aralık 1997

Fiyat: 500 milyon dolar

Windows Live Hotmail, dünyanın en büyük web tabanlı e-posta hizmeti olarak yıllarca hizmet verdi. Şimdi de, Outlook.com adı altında hizmete devam ediyor..

HP, Compaq'ı satın aldı

Tarih: 3 Mayıs 2002

Fiyat: 25 milyar dolar

Carly Fiorina'nın HP'deki CEO görevinin sonunu getiren satın alma, zaman içinde iyi bir hal aldı. HP, artık PC ve sunucu alanında yazdırma ve resim segmentine göre daha çok gelir elde ediyor.

Google, Android'i satın aldı

Tarih: 17 Ağustos 2005

Fiyat: Açıklanmadı

Google onu satın alana kadar Android hakkında çok fazla şey bilinmiyordu. Ancak mobil işletim sistemi, 2010'un dördüncü çeyreğinde evrensel akıllı telefon pazarında en yüksek paya sahipti. Bugün de durum aynı...

Lenovo, IBM'in PC bölümünü satın aldı

Tarih: 8 Aralık 2005

Ücret: Açıklanmadı

Onlarca sene kişisel PC'lerle anılan IBM'in adı artık tüketicilere yönelik hiçbir istemci cihazında yok. Lenovo ise artık dünyanın en büyük PC üreticilerden bir tanesi.

AMD, ATI'yi satın aldı

Tarih: 24 Temmuz 2006

Ücret: 4.3 milyar dolar

Geçirdiği zor zamanların ardından AMD, ATI'yi alarak CPU-GPU teknlojisinde ben de varım dedi. beklediği başarıyı ne kadar yakalayabildiği ise tartışmaya açık bir konu...

Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji
title