Haberler

'Doğu Anadolu 1. Bilişim Buluşması"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da, bilişim sektörünün önde gelen firmaları, kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcıların buluşturulması amaçlanan "Doğu Anadolu 1. Bilişim Buluşması" etkinliği başladı.

Elazığ'da, bilişim sektörünün önde gelen firmaları, kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcıların buluşturulması amaçlanan "Doğu Anadolu 1. Bilişim Buluşması" etkinliği başladı.

Kentteki bir otelde düzenlenen ve sonraki yıllarda farklı illerde yapılacak olan etkinlik çerçevesinde "Geleceğin Teknolojileri ve İş Dünyası Çözümleri" ana teması ve "Bilişim her yerde" sloganıyla, Türkiye'de bilişim sektöründe katma değer oluşturacak iş birliği, yatırım ve ortaklıkların oluşturulması hedefleniyor.

Bilişim sektörünün temsilcilerinin yer aldığı etkinlikte kamu kurum ve kuruluş ile firma yetkilileri sunumlarını gerçekleştirirken, kurulan stantlarda firmalar geliştirdikleri yazılımlar ve ürünler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Fırat Üniversitesi, Fırat Teknokent, Harput Ajans ve Nilda Ajans tarafından düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu bilişim buluşması yarın sona erecek.

"2023 hedefinde 10 milyar liralık bir bilişim ihracatı var"

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, ülkelerin kalkınmasında gerçek ve güçlü bir belirleyici olan bilişim sektörünün öneminin gün geçtikçe arttığını belirtti.

Dünyada ilk yüz yazılım ve bilgi işlem teknoloji firmasına bakıldığında bunların içerisinde Türkiye'nin yer almadığına dikkati çeken Akın, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin 2023 hedefinde 10 milyar liralık bir bilişim ihracatı var. Bu yapılan çalıştaylar da 15 milyar lira olarak öngörülüyordu ama ulaştığımız rakam 900 milyon civarında, 10'da biri değil. 6 yıl sonra ulaşmamız gereken rakam bunun minimum 10 katıdır. 'Buna nasıl ulaşılacak' diyebilirsiniz ya da 'Aman Allahım müthiş fırsatlar var' diyebilirsiniz. Bu alanda devletin çok büyük destekleri olacak, iş kapıları açılacak, bunları iyi değerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

"Türksat Veri Kampüsü projemiz var"

Türksat Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Yeşilçimen ise bilişim alanında yaptıkları çalışmaları anlatmak ve 'bölgede oluşan potansiyelleri nasıl değerlendirebiliriz' sorusuna cevap aramak için bulunduklarını söyledi.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla önemli projeler ortaya koyduklarını ifade eden Yeşilçimen, şöyle konuştu:

"Türksat Veri Kampüsü projemiz var. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübeleri burada uygulamayı planlıyoruz. Bizim için şu açıdan çok önemli. Veri merkezi işletmecileri ihtiyaçları doğrultusunda teknolojinin gelişmesinde rol alıyor ve yeni teknolojiler geliştiriyor. Türkiye açısından veri merkezi konusu çok önemli. Bu teknolojilerin Türkiye'de üretilmesi için muhakkak bu veri merkezlerinin ülkede olması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde çoğalan, büyüyen veriler bu veri merkezlerinde saklanacak. Dolayısıyla bu konuya iyi çalışmak gerekiyor."

Yeşilmen, Doğu ve Güneydoğu'da ekonomiyi canlandırmak için hazırlanan yeni ekonomik teşvik paketinin bilişim sektöründe yatırım yapmak için bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

'Doğu Anadolu 1. Bilişim Buluşması
Kaynak: AA / Teknoloji
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title