Haberler
CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret çıkışı: Ortada dolaşan rakamları kabul etmek mümkün değil

Türk-İş Başkanı Atalay'dan gündem yaratacak asgari ücret çıkışı

Piyasaları alt üst eden sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Yenidoğan çetesinin elebaşı Fırat Sarı'nın mal varlıklarına tedbir konuldu

Mahkemenin kararı 10 gündür devam eden davaya damga vurdu

Cebiniz bunları da yapıyor!

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akıllı ceplerle yapılabilen bu 8 şeyi muhtemelen daha önce hiç duymadınız!

Günümüzdeki akıllı cep telefonları, potansiyeli doğru olarak kullanıldığında sihirli makinelere dönüşebiliyorlar. Onlardan birer müzik enstrümanı, oyun konsolu ve fazlasını oluşturmak şu an mümkün.

Ama aslında bu sadece bir başlangıç. Örneğin akıllı ceplerin uydularda kullanılabildiğini biliyor muydunuz? İşte akıllı ceplerimizin işe yarayabileceği 8 alan.

1. Hava durumu tahmini: OpenSignal, akıllı ceplerde pil sıcaklığını, ışığı ve basıncı ölçmek üzere tasarlanan sensörlerin şaşırtıcı derecede isabetli hava raporları oluşturmakta kullanılabildiğini ortaya çıkarmıştı.

Yeteri kadar telefon bir araya geldiğinde şu anki hava durumu hakkında bir rapor oluşturmak mümkün. Hava durumu tahmini ise bir sonraki adım.

2. Akıllı ceple çalışan uydular: Şubat ayında bir Google Nexus One, STRaND-1 uydusunun beyni olarak yörüngeye gönderilmişti. Cep, uzayla ilgili bilgiler toplamak üzere deneysel uygulamalar çalıştıracak.

3. Yağmur ormanlarını koruyan akıllı cepler: Endonezya'da kar amacı gütmeyen kurum Rainforest Connection, Android'li cepleri yasadışı ağaç kesimini engellemek istiyor. New Scientist'in raporuna göre bunun için testere sesini algılamak üzere telefonun üzerindeki mikrofon kullanılabiliyor.

4. Mobil laboratuvar olarak akıllı cepler: University of Illinois'ten araştırmacılar, iPhone'u tam bir mobil medikal laboratuvara dönüştürebilen birer istasyon ve uygulama geliştirdiler. Bu sayede araştırmacılar, telefonun kamerasını kullanarak toksinleri, proteinleri, bakterileri, virüsleri ve diğer organizmaları algılayabildiler. 200 dolarlık optik bileşenlerden oluşan bu beşik, laboratuvardaki 50.000 dolarlık modellerin yerine geçebilecek kadar iyiydi.

Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji
title