Haberler
Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Komisyonda gerginlik! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler salonu terk etti

CHP'li vekilin sözleri sonrası Bakan Güler salonu terk etti

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Bilgisayarda Kaybolan Çocuk!

Bilgisayarda Kaybolan Çocuk!
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgisayar tarafından ele geçirilen bir çocuğun, 62 yıl sonra ortaya çıkan gerçek hikayesi...

Bilgisayarınızın ne kadar içine düşersiniz? Birisi size bir şey söylediği zaman duymaz ya da yapacağım diyip yapmazsınız... Evet, bilgisayarlarda bulunan oyunlarımız olsun, işlerimiz olsun bizleri sürekli kendilerine bağlıyorlar. Peki, mecazi anlamda değil de gerçek anlamda bilgisayarın içerisinde kaybolmuş birisiyle tanıştınız mı?

Hikayemiz 1950'lerde geçiyor ve TNW'nin yayınladığı rapora göre başrolde, o zamanlar on yaşında olan ve adı açıklanmayan bir çocuk bulunuyor. Malum, eski bilgisayarlar şu anda kullandığımız cihazlara göre bir hayli büyüktü; mesela bir oda kadar... İşte olaylar da bu büyüklükteki bilgisayarın içerisinde gerçekleşmiş. Michigan State üniversitesini ziyaret eden ve o zamanlar on yaşında olan çocuk, devasa bir bilgisayar odasına giriyor. Gördükleriniyse şu şekilde anlatıyor; "Belki de bir spor salonunun yarısı kadardı, benden çok daha uzun ve bir o kadar da geniş gardırop şeklinde cihazlar vardı. Bense bir aşağıdaki sıralara dizilmiş parçalara, bir de yukarıdakilere bakıyordum. Sonra vakum tüplerini gördüm ve sıkılana kadar onlara baktım... ve bir anda girdiğim kapıyı göremez hale geldim, işin garibi içeriye nasıl girdiğimi de hatırlamıyordum. Uzun lafın kısası, gerçekten 'Bilgisayarın içerisinde kayboldum.' Bir süre etrafı araştırdıktan sonra çıkışı buldum ve buradan kaçıp gittim."

Basında büyük bir yer tutacağa benzeyen bu ve birçok diğer hikaye, bir yandan geçmişimize ışık tuttuğu gibi, bir yandan da geldiğimiz noktayı çok daha iyi anlamamızı sağlıyor.

Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji
title