Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

ABD Mikroiğneli Bant Şeklinde Corona Aşısı Prototipi Geliştirdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan araştırmacılar, yaptıkları çalışmalar sonucunda, parmak ucuna sığabilecek mikroiğne şeklinde Corona virüsü aşı prototipi geliştirdi.

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan araştırmacılar, yaptıkları çalışmalar sonucunda, parmak ucuna sığabilecek mikroiğne şeklinde Corona virüsü aşı prototipi geliştirdi. Prototipin fareler üzerinde denendiği ve sonuçların başarılı olduğu belirtildi.

Corona virüsüne diğer bir adıyla Covid-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsüne karşı geliştirilen prototip, viral antijen temel alınarak üretildi. Parmak ucu boyutundaki mikro iğneler sayesinde vücuda enjekte edilebilen prototip aşının, hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen ilk denemeleri başarıyla sonuçlandı.

Covid-19 Virüsüne Karşı Yeterli Antikor Oluşumu Gözlendi

Araştırmacılar, prototip aşının uygulanması için geliştirilen mikroiğneli bantın tamamen eriyen 400 mikro şeker ve proteinden oluştuğunu ve aşı sonrasında hiçbir iz bırakmadığını belirtti. Yapılan testler ile ilgili bilgi veren araştırmacılar, ilk testlerin fareler üzerinde gerçekleştiğini ve aşılamadan yaklaşık 14 gün sonra SARS-CoV-2 virüsüne karşı yeterli antikor oluşumu gözlendiğini ifade etti. Mikroiğneli bantaların avantajlarından bir tanesinin hızlı üretime uygun olduğunu vurgulayan Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, bantların nakliye sırasında soğuk tutulmasının zorunlu olmadığının da altını çizdi. Aşının nakliye sonrasında gama sterilizasyonundan geçirilerek aktif olarak kullanılabileceği belirtildi. Mikroiğneli bant prototipi, sahip olduğu bütün bu özelliklerle insanlar üzerinde kullanımı için son derece uygun görünüyor.

Kaynak: Tamindir / Teknoloji
title