Haberler

TAF Başkanı Fatih Çintimar, 2024 Paris için hedefleri değerlendirdi Açıklaması

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, olimpiyat yolunda mevcut sporcuları da koruyarak, altyapıdan yetişen sporcularla yola devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, olimpiyat yolunda mevcut sporcuları da koruyarak, altyapıdan yetişen sporcularla yola devam edeceklerini söyledi.

Çintimar, TSYD Ankara Şubesi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda atletizmin olimpik kadrosuna yönelik hedefleri ve yeni çalışmaları değerlendirdi.

Atletizmde son 10 yılda Avrupa, dünya, Akdeniz, İslam Oyunları ve diğer büyük yarışmalardaki madalya sayılarının önceki 10 yıla göre kat kat üstünde olduğunu belirten Çintimar, şöyle konuştu:

"Örnek olarak dünyada bugüne kadar gençler kategorisinde aldığımız 1 altın madalya varken, son 3 yılda 4 altın, 5 gümüş madalya ve bronz madalyalar da almış durumdayız. 2021'de major yarışmalar olarak toplam 14 madalya, 2022'de dünya gençler şampiyonasında takım olarak 6. olurken, 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya kazandık ve 12 major yarışmada 12 madalya kazandık. Bu yıl 2023 yılında şu ana kadar Dünya Üniversite Oyunları ile birlikte çok ciddi bir madalya sayısıyla dünya klasmanında atletizmin yerini daha da yukarıya taşıdık ve 8 altın, 7 gümüş, 3 bronz madalyayla Çin'in ardından takım olarak da ikinci olduk. Bu yıl şu ana kadar büyük yarışmalarda 30 madalya oldu, daha yarışmalar da devam ediyor."

Türk atletizminin olimpiyatlara doğru hedefine kitlendiğini ifade eden Çintimar, "Daha iyi olması için hep birlikte destek olmamız gerekiyor. Olimpik kadromuzda 90 kişilik sporcumuz içinde altyapıdan gelen çocuklarımızın hemen hemen tamamına yakını bizim yetiştirdiğimiz çocuklar. 2022 yılında duyurmuştuk, artık dışarıdan transfer sporcu konusunu da kapatmıştık, inşallah bizim kendi gençlerimizle daha fazla emek vererek altyapıdan yukarıya doğru taşıyacağımız sporcularla yeni Ersu'lar (Şaşma), yeni Tuba'lar (Danışmaz), yeni Necati'ler (Er), yeni Eda'lar (Tuğsuz) çıkarabilmenin gayreti içerisinde yürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Eski milli atlet Doç. Dr. Işık Bayraktar ile olimpik takım menajerliği için anlaştıklarını açıklayan Çintimar, 90 olimpik sporcu için yeni hedeflere Işık Bayraktar'ın bilimsel çalışmalarının katkısıyla da gideceklerini belirtti.

Çintimar, tekerlekli sandalye branşında da 2 sporcunun olimpiyat kotası aldığını söyledi.

Atletizmin kota durumu hakkında basında çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Çintimar, "Artık bir yıl önceden kesin kota alamıyorsunuz. Olimpiyat öncesindeki son yarışlara kadar kota kazanma hakkı ve kotadan düşme durumu devam ediyor. Bu sistem içerisinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarımız neticesinde artık Dünya Atletizm Federasyonunun etkinlikler sitesinde Türkçe yayınlar da yapılıyor. Buradan doğru bilgileri alabilirsiniz. Basında çıkan manipülasyon haberleri var. Dünya federasyonundan gelen yazı da var, "Hakkınızdaki ithamların hepsi asılsızdır' diye." değerlendirmesinde bulundu.

Işık Bayraktar: "2024 Paris'e en fazla sporcu sayısıyla katılmak istiyoruz"

Atletizmde Olimpik Sporcu Direktörlüğü'ne getirilen eski milli atlet Doç. Dr. Işık Bayraktar da 2024 Paris için kalan çok önemli 316 güne başladıklarını belirterek "Genel olarak 30 Haziran 2024 tarihi kotaların son tarihi. Mevcut olimpiyat baraj sistemi özellikle sert barajları getiriyor. Bizim için dünya sıralaması ana unsur. Atletizm tarihinde olimpiyatlara hep en yüksek katılım sağlandı, bu sefer de en fazla sporcu sayısıyla katılmak istiyoruz." dedi.

Bayraktar, Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da 21 Mart 2024'te düzenlenecek Dünya Yürüyüş Takım Kupası'nın çok önemli olduğunu belirterek, "Bu yarışmada yürüyüş bayrak takımında hedef grubumuzla kota almak istiyoruz. Halihazırda bir yürüyüş sporcumuz kota almıştı. 2024 Paris için podyum hedefli sporcu projesi oluşturduk bu kapsamda 11 sporcumuzun detaylı takiplerini yapıyoruz." diye konuştu.

Paris'te olimpiyat madalyası hedefi olan 11 sporcu için de Bayraktar, "Burada dünya sıralaması belirleyici oldu, dünyada ilk 35'e giren sporcular için özel destek alacak şekilde proje yürütülüyor." ifadesini kullandı.

Olimpiyatlara kota alma şansı yüksek milli sporcular hakkında da bilgi veren Bayraktar, şunları söyledi:

"Kaan Kigen Özbilen (maraton), Salih Korkmaz (20 km yürüyüş), Ersu Şaşma (sırıkla atlama), Yasmani Copello (400 metre) bu sporcular şu anda kota seviyesinde, amacımız sporcuların o gün en iyisini yapmasını sağlamak. Yine Eda Tuğsuz, Tuğba Danışmaz, Necati Er, İsmail Nezir gibi son yılların yükselen atleti olan sporcular da hedef grubumuz içerisinde. Alperen Acet ve Berke Akçam da dünya sıralamasında olimpik grup içerisinde yer alıyor. Yine diğer 96 sporcumuzla ilgili de dünya ve Avrupa sıralamasını kullanıyoruz."

Bayraktar, 2024 Paris'e kalan sürede nasıl hazırlanacaklarına ilişkin de "Performans direktörlüğü üzerinden bir süreci yapılandırdık. Antrenörlerle de bağlantılı olarak diğer sapmalara yer vermeden organizasyon önlemleri alacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Spor
TBMM'de kabul edildi! Yetkisiz çakar kullanımı ve ateşli silahlara yönelik cezalar artırıldı

Yetkisiz çakar kullanımı ve ateşli silahlara yönelik cezalar artırıldı

Netanyahu UCM'nin tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Netanyahu hakkındaki tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha: Savaş artık küresel

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha! Açık açık tehdit etti

Ev hapsindeyken 2 kişiyi öldürüp kayıplara karışan Servet Bozkurt yakalandı

Ev hapsindeyken 2 kişiyi öldürüp kayıplara karışan Servet Bozkurt yakalandı

title