Haberler

Spora Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı Başladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki gün sürecek olan Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı Sakarya’da açılış konuşmalarıyla başladı.

İki gün sürecek olan Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı Sakarya'da açılış konuşmalarıyla başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı açılış konuşmalarıyla başladı. Çalıştaya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, TFF Başkan Vekili Hüsnü Güreli, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu, hakim ve savcılar, kulüp başkanları ve yöneticiler katıldı.

Çalıştay, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Baykan'ın konuşmasının ardından söz alan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, spor konularında çalışan hakim ve savcılara seslenerek, "Spor ile ilgili bir ihtilaf önlerine geldiği zaman normal sürece bırakmasınlar. Yargılamayı en hızlı nasıl çözebiliyor ise bunu uygulamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü spor alanındaki ihtilaflar bekletilecek ihtilaflar değildir. Çok kısa süre içerisinde sonuçlanması gereken ihtilaflar. Zamana bıraktığınızda bu alandaki tüm faaliyet çöker, çalışmaz hale gelir" dedi.

GÜRELİ: "E-BİLET İYİ BİR SEYİRCİ KİTLESİNE KAVUŞMAMIZI SAĞLADI"

TFF Başkan Vekili Hüsnü Güreli, ise e-bilet sistemi ile alakalı istatistiki bilgiler paylaşarak, çok doğru bir uygulama olduğunu ifade etti. Güreli, "E-bilet bizim tasvip etmediğimiz, sahalarda görmek istemediğimiz olayların olmasına sebep olan seyirci kitlesini uzaklaştırdı. Zaman içerisinde iyi bir seyirci kitlesine kavuşmamızı sağladı. Gidişimiz doğrudur, hep birlikte sahip çıkmamız lazım. 2009-2010 sezonundan itibaren Süper Lig'de ortalama seyirci sayımızın 10 bin 900, 11 bin, 2014-2015 sezonunda e-bilet yürürlüğe girdiğinde 6 bin 700 seyirci sayısı var. Bu sezonda 8 bin 400 civarına geldi. E-bilet uygulaması başladıktan sonra örneğin Süper Lig'de sportmenliğe aykırı açıklamalar kategorisinde disiplin sevklerimizde olan 18 adet ceza, bu sezon 8'e düştü. Çirkin ve kötü tezahürat kategorisinde 2013-2014 sezonunda yaklaşık 158 olay para cezasına çevrilerek 10.8 milyon TL tahsilat yapıldı. 2015-2016 sezonunda olay sayısı 60'a düştü, ceza de 2 milyon 460 bin TL'ye düştü" dedi.

İstatistiklerin e-bilet sisteminin çok doğru bir uygulama olduğunu gösterdiğini belirten Güreli, "Saha içerisinde maç esnasında olay çıkaranlar 4-5 dakikada bulunuyor. Kameradan polisler izliyor ve derhal 6222'ye göre gerekli hukuki prosedürleri başlatıyorlar" diye konuştu.

Çalıştayın ikinci oturumuna İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılarak, konuşma yapması bekleniyor. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor
title
Close