Ogün Altıparmak: Şike Teklif Ettiler, Reddettim
Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Ogün Altıparmak, "Bizim dönemimizde şike teklif ettiler, ama bunların hepsini reddettim." dedi.
Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor ve Medya Topluluğu tarafından, dün akşamüstü 'Sporda Duayenlerin Buluşması, Kavga ve Şiddete Hayır, Dostluk ve Barış İçin Burdur'dayız' konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan Ogün Altıparmak, sporda şike olaylarıyla ilgili olarak, "Şike olayları bizim zamanımızda da vardı. Bize de teklif ettiler, fakat aldığımız terbiye, bunların hepsini reddettim. Döndü dolaştı bugünlere kadar geldi" dedi. Altıparmak, şunları kaydetti:
"ŞİKE YAPANLARIN HEPSİ SÜRÜNÜYOR"
"2011 yılında Türkiye'de bir olay oldu. Bu olaya 'siyasiler karıştı' dediler. Bir sürü dedikodu oldu. Bu olayın arkasında yatan gerçek daha ortaya çıkmadan, bazı bilgilerimize rağmen, Allah'tan başka hakikati bilen yok. Bizim de daha bazı şüphelerimiz devam ediyor ama gördük ki, bu 2011 senesinden sonra 14 Nisan'da bir kanun çıktı. Kanunun uygulamasını hemen yaptılar. Halbuki bir kanun çıkarken 'şu tarihten itibaren geçerlidir' denmesi lazımdı. Sezon sonuna kalan maçlarda böyle bir şey söylenmez. Kaldı ki sezon sonunda 9 maç şike olmaz. Olsa olsa 1- 2 maç olur. Bizim de kulağımıza geldi. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav 'Şike yapan futbolcularım şimdi sürünüyor' demiştir. Biz de görüyoruz. Keşke Allah onları affetse de onlar da kimseye muhtaç olmadan yaşasa. Sürünüyor hepsi."
YILDIRIM'IN ARTILARI ÇOK
Ogün Altıparmak, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım içinse bir sürü şey söylendiğini, 30 yıldır tanıdığı Yıldırım'ın artılarının eksilerinden daha çok olduğunu söyledi. Altıparmak, Fenerbahçe camiasına çivi çakmayan başkanlar olduğunu, Aziz Yıldırım'ın ise Fenerbahçe'yi bir yerden alıp bir noktaya taşıdığını kaydetti. Altıparmak, "Bu süreç içinde bir sürü dedikodu çıktı ve hala devam ediyor. En son Fenerbahçe- Trabzon maçında Kadıköy'de bazı olaylar oldu. Gidip birbirleriyle barışacaklarına, affedeceklerine idareciler, tam tersine birbirlerini körüklemeye devam ediyorlar. Spordaki kardeşliği barışı yok etmeye çalışıyorlar. Ama inanın bana bunu kimse yok edemez, edemeyecek. Buradan büyüklerimize seslenmek istiyorum. Sayın Başbakanımız bizim küçüğümüz ama onlardan rica ediyorum" dedi.
SPOR PROGRAMLARI
Gazeteci Muzaffer Kartal da konuşmasında, sporda şiddeti körükleyenlerin büyük bölümünün televizyonlardaki spor programları olduğunu ifade etti. Kartal, "Tartışma adı altında birbirleriyle yumruklaşmadıkları kalıyor. Bunlar kötü örnekler. 6222 Sayılı yasa çıktı. Sporda şiddete hayır diye. Bunu beğenmediler, kuyruğunu kulağını kestiler, 6207 sayılı yasa çıktı. Bir yasayı çıkarmak değil önemli olan onu uygulayabilmek" diye konuştu.
Spor yazarı Hasan Sarıçiçek ise sporda işin içine profesyonellik adı altında para, endüstriyel futbol ve spor lobisi girdiğini belirtti. Sarıçiçek, "Oyun sandığınız bu argüman bir canavara dönüştü. O zaman hukuka daha çok ihtiyaç duymaya başladık. O hukuk çıksın diye uğraşanlar mağdur duruma düştü. 5149 Sayılı Kanun 3 yıl içinde üç defa değişti. Yeterince dersimize çalışmadan karar verdiğimiz için" dedi.