Haberler

Messi Ailesi, Vergi Kaçırma İddialarını Yalanladı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barcelona'lı futbolcu Messi ve babası, Panama belgelerinde yer alan vergi kaçırma ve para aklama yönündeki iddiaları yalanladı, "Yasal girişim başlattık." dedi.

Barcelona'lı futbolcu Lionel Messi ve babası Jorge Horacio Messi, Panama belgelerinde yer alan haklarındaki vergi kaçırma iddialarını yalanladı.

Messi ailesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, belgelerde adı geçen Messi ve babasına ait olduğu belirtilen şirketin hiçbir zaman aktif olmadığı, adlarına açık bir banka hesabının bulunmadığı ifade edilerek, "Lionel Messi, hakkında ortaya atılan para aklama ağı kurmak, vergi kaçırmak gibi sahte ve zarar verici suçlamaların hiçbirini yapmamıştır." denildi.

YASAL GİRİŞİM BAŞLATTILAR

Arjantinli futbolcunun tüm gelirlerinin İspanyol Maliyesine bildirildiğini vurgulayan Messi ailesi ayrıca, Panama belgeleri kullanılarak basında ortaya atılan iddialara karşı olası bir yasal girişim başlatmak için avukatlarının çalışma yürüttüğünü de duyurdu.

PANAMA BELGELERİ

Panama belgelerinde, Messi ve babasının Mossack Fonseca hukuk firmasının Uruguay'da çalıştığı bir avukatlık bürosu aracılığıyla 13 Haziran 2013'te Panama'da Mega Star Enterprises INC adlı bir şirket aldıkları, buraya para transferi yaparak vergi kaçırdıkları iddiaları ortaya atılmıştı.

LİSTEDE ÜNLÜ İSİMLER VAR

İspanya'da, Messi dışında ünlü sinema yönetmeni Pedro Almodovar ve Kral 6. Felipe'nin halası Pilar Borbon'un da adının geçtiği söz konusu belgelerle ilgili vergi dairesi tarafından araştırma başlatılırken, Ulusal Mahkeme Savcılığı da soruşturma açtığını duyurdu.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), Mossack Fonseca hukuk firmasının 40 yılı aşkın süredir tuttuğu 11,5 milyon belgeye ulaşmış ve 80 farklı ülkedeki basın kuruluşlarıyla paylaşmıştı. Alman Süddeutsche Zeitung ve İngiliz The Guardian gazeteleri gibi basın kuruluşları tarafından yayımlanan belgelerde, aralarında 12 devlet başkanı ve 143 politikacının da bulunduğu çok sayıda kişinin, offshore şirketleri üzerinden vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi yasa dışı eylemlerde bulunduğu iddia ediliyor.

Şimdiye kadarki en büyük belge sızıntısı kabul edilen olaya "Panama Papers" (Panama belgeleri) adı verildi.

Kaynak: AA / Spor
title
Close