Jübile İçin Gitti, Dünya Şampiyonluğuyla Döndü
Macaristan'da, 4.7 Laser sınıfından Avrupa ve dünya şampiyonu olan Bodrum Belediyesi Bodrumsporlu, milli yelkenci Anıl Çetin, ilgisizlikten yakındı.
Macaristan'da, 4.7 Laser sınıfından Avrupa ve dünya şampiyonu olan Bodrum Belediyesi Bodrumsporlu, milli yelkenci Anıl Çetin, ilgisizlikten yakındı. Bodrum'a döndüğünde yerel yöneticiler dışında kendisini kutlayanın olmadığını belirten 17 yaşındaki Çetin, "Geleceği olmadığı için Dünya Şampiyonası dönüşü yelken sporunu bırakacaktım. Şampiyonayla jübilemi yapacaktım. Ancak, hem Avrupa hem de dünya şampiyonluğunu kazanıp, Milli marşımızı çaldırıp, Türk bayrağını göndere çektirdim. Ancak, bir kuru teşekkürü bile çok gördüler" dedi.
İstanbul ve Tunceli'de görev yaptıktan sonra Bodrum'a tayini çıkan 42 yaşındaki trafik polisi Salim Çetin ile Bodrum Devlet Hastanesi'nde hemşire olan 38 yaşındaki Gönül Çetin çiftinin tek çocukları Anıl Çetin, 5 yıl önce Bodrum Belediyesi Bodrum spor'un yaz okulunda yelkenle tanışıp, bu spora gönül verdi. Aynı zamanda Bodrum Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi olan genç yelkenci, yeteneği ve çok çalışması sayesinde kısa sürede milli takıma girmeyi başardı.
60'dan fazla milli formayı giyen ve katıldığı müsabakalarda çok sayıda madalya kazanan Bodrum Belediyesi Bodrumsporlu yelkenci Çetin, son olarak 7-14 Temmuz tarihleri arasında katıldığı Macaristan'ın Balaton Gölü'ndeki Laser 4.7 Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda 18 yaş altında, 245 sporcuyu geride bırakarak Avrupa ve dünya şampiyonu oldu. İlçenin gurur kaynağı olan Çetin, dönüşte yakınları ve sevenleri tarafından Bodrum-Milas Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanıp, konvoy eşliğinde Bodrum'a kadar getirildi. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve DP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Çetin'i makamlarında kabul edip, kutladı.
KIRGIN DEĞİL, BURUK
Macaristan'dan Avrupa ve dünya şampiyonu olarak döndükten sonra yerel yöneticiler dışında kendisini kutlayan olmadığını belirten şampiyon yelkenci Çetin, "Hedeflerim arasında 2020 olimpiyatlarında ülkeme en azından bir madalya kazandırmak vardı. Ancak, dünya şampiyonu olarak döndüğüm ülkemde sadece federasyon başkanımız telefonla arayıp teşekkür etti. Devlet büyüklerinden, spor bakanlığından arayıp soran olmadı. Dünya şampiyonu olduğum için ülkemde çok daha iyi karşılanırım sanıyordum. Çok yanılmışım. Geleceği olmadığı için Dünya Şampiyonası dönüşü yelken sporunu bırakacaktım. Şampiyonayla jübilemi yapacaktım. Ancak, hem Avrupa hem de dünya şampiyonluğunu kazanıp, Milli marşımızı çaldırıp, Türk bayrağını göndere çektirdim. Ancak, bir kuru teşekkürü bile çok gördüler. Kimseye kırgın değilim ama içim buruk. Yelken sporuna verilen değer bu kadar mı olmalıydı? 17 yaşında zirveye ulaştım. Böyle giderse bu sporu bırakmak zorunda kalacağım. Çünkü günde altı yedi saat antrenman yapabilmek için devlet desteği şart. Böyle giderse, sporu bırakıp, okuluma ağırlık verip, mühendislik bölümlerinden birinde eğitimimi devam ettirmekten başka çarem yok" dedi.
"ŞAMPİYONLUĞA SEVİNECEĞİMİZE NEREDEYSE AĞLAYACAĞIZ"
Baba Salim Çetin, oğlunun yöresel imkanlarla şampiyonluğu kazandığını hatırlatıp, "Bu süre zarfında şunu anladım ki futbolun dışında bu ülkede başka bir sporun veya sporcunun yaşam hakkı yok. Spor Bakanlığımız var ama nerede? Ellerinde yetişen hazır bir dünya şampiyonu var ancak sahip çıkan yok. Geleceğe yönelik, olimpiyatlara yönelik hesaplar yapmıyorlar. Bunu anlayamıyorum. Dünya şampiyonu olan oğlumuzla gurur duyuyoruz ama ilgisizlikten neredeyse oturup ağlayacağız" dedi. - Muğla