Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Güvenlik Görevlisiydi, Şimdi Şampiyonlar Yetiştiriyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da 6 yıl önce sanayide güvenlik görevlisi olarak çalışan ve spora başladıktan sonra yaşamı değişen bedensel engelli Musa Davulcu, yetiştirdiği sporcularla dikkati çekiyor.

FATMA KALAY - Samsun'da 6 yıl önce sanayide güvenlik görevlisi olarak çalışan ve spora başladıktan sonra yaşamı değişen bedensel engelli Musa Davulcu, yetiştirdiği sporcularla dikkati çekiyor.

Canik Belediyesi Spor Kulübünün sporcusu ve antrenörü 32 yaşındaki Davulcu'nun çalıştırdığı down sendromlu Ali Topaloğlu, Güney Afrika'da yapılan Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda gülle atma ve 100 metrede şampiyon olurken, 13 yaşındaki Ömer Faruk İlkin, Hollanda'daki Dünya Çocuk Oyunları'nda cirit atmada şampiyon, gülle atmada üçüncülük elde etti.

AA muhabirine açıklamada bulunan Davulcu, 3 yaşındayken yataktan düşmesi sonucu sağ bacağının ezildiğini, babaannesinin götürdüğü köydeki kırıkçıda, tedavi amacıyla yapılan yanlış uygulama nedeniyle engelli olduğunu anlattı. Davulcu, birçok ameliyat geçirmesine rağmen bacağındaki gelişim kaybı nedeniyle engelinin sürdüğünü dile getirdi.

Sanayide bir fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışırken Samsun Bedensel Engelliler Derneğinden gelen bir mesajla hayatının değiştiğini anlatan Davulcu, "Kulüp açılacağı ve başvuru yapılabileceği mesajı geldi. Ben de neredeyse her dala başvuruda bulundum. Daha sonra atletizmi seçtim. Atletizme başladıktan bir ay sonra İstanbul'da düzenlenen şampiyonada cirit ve disk atma dallarında Türkiye şampiyonu oldum" dedi.

Davulcu, 2010 yılından sonra milli sporcu olarak mücadele ettiğini bildirerek, şöyle devam etti:

"İtalya'daki Avrupa elemelerinde birinci geldim. 2011'de Dünya Oyunları'na katıldım. Orada dünya dördüncüsü oldum. Barajı geçerek Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandım. Samsun'da barajı geçip olimpiyatlara katılmaya hak kazanan ilk sporcu benim. Kotadan dolayı katılamadım ama olsun. 2009-2015 yıllarında cirit, disk ve gülle atma branşlarında Türkiye şampiyonlukları elde ettim. Türkiye rekorları hala bana ait."

- "Engelli sporcuları, engeli olmayan birisi anlayamaz"

Davulcu, artık tamamen 2013 yılında başladığı antrenörlüğe yönelmek istediğini, engelli sporcuların hangi branşa yatkın olduğunu iyi bildiğini ifade etti.

"Engelli sporcuları engeli olmayan birisi anlayamaz" diyen Davulcu, şunları kaydetti:

"Onların yaşadıkları zorlukları bilirim. Ben 20 yaşıma kadar engelim nedeniyle hep çekindim. Bunu sporla aştım. Engelli çocukları olanlar, onları kapılar ardına kapatmasın. Her engellinin başaracağı bir şey vardır. Hedefleri olmalı. Bunu da en iyi aileleri sağlayabilir. Hedefim engellileri kapılar ardından çıkarıp sosyalleşmelerini sağlamak, başarılı olabilecekleri, hem ülkemizi hem Samsunumuzu temsil edecek milli sporcular yapmak. Bunu da arkadaşlarımızla yaşıyoruz."

Kaynak: AA / Spor
title