Güreş Tutkusu Mesafe Tanımıyor
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde güreşe olan tutkusuyla bilinen 65 yaşındaki Bayram Yılmaz, gelecekte iyi birer güreşçi olmasını istediği torunlarını kilometrelerce yol katederek turnuvalara götürüyor.
CEM SÜRMENELİ - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde güreşe olan tutkusuyla bilinen 65 yaşındaki Bayram Yılmaz, gelecekte iyi birer güreşçi olmasını istediği torunlarını kilometrelerce yol katederek turnuvalara götürüyor.
Yılmaz, torunları Resul Yılmaz (20), Sefa Yılmaz (16), Ali Yılmaz (12), Oğuzhan Karayiğit (11), Muhammet Yılmaz (10) ve Davut Yılmaz'ın (10) ilçedeki müsabakaların yanı sıra il dışındaki turnuvalara da katılmasını sağlıyor.
Yüzden fazla madalya kazanan torunlarının en büyük destekçisi olan Yılmaz, her müsabakada tribündeki yerini alarak torunlarını motive etmeye çalışıyor.
Bayram Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşi çok sevdiğini ve torunlarının gelecekte iyi birer güreşçi olmasını hayal ettiğini söyledi.
İlk olarak torunu Resul'ü 2005'te Kırkpınar'a götürdüğünü anlatan Yılmaz, "Torunuma bir tane kispet yaptırdım. Şaban Yılmaz çayırda peşrev yaparken torunum da benim yanımda peşrev yapıyordu. İlçede düzenlenen yağlı güreşlerde derece yapınca Hüseyin Uğuz hocayla tanışarak torunumu onun yanına verdim. Diğer torunlarım da yağlı güreş yapmak isteyince bugün 6 torunum da pehlivan oldu." diye konuştu.
4 ayda 30 il dolaştı, 25 bin kilometre yol katetti
Yılmaz, torunlarının çeşitli turnuvalarda dereceler elde ettiğini belirterek, nisan ayından bu yana İzmit, Balıkesir, Antalya, Edirne başta olmak üzere 30 ilde yağlı güreş organizasyonuna katıldıklarını dile getirdi.
Torunlarının Hendek güreşlerinde dereceler yaptığına değinen Yılmaz, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele eden 2 torununun son 8'de, 1 torununun da son 32'de elendiğini aktardı.
Torunlarını hiçbir zaman yalnız bırakmadığını kaydeden Yılmaz, "4 ayda 30 il gezerek, 25 bin kilometre yol katederek torunlarımı yağlı güreşlere götürdüm. Daha önümüzde birçok turnuva var. Ömrüm yettiğince torunlarımı turnuvalara götüreceğim." ifadelerini kullandı.
Torunlardan Sefa Yılmaz da dedesiyle Türkiye'yi dolaştığını anlatarak, "Dedemin teşvikiyle 7 yaşında yağlı güreşe başladım. Üç yıl güreş eğitimi aldıktan sonra 10 yaşında ilk madalyamı kazandım. Son 2 yılda Türkiye'nin birçok yerinde düzenlenen güreşlere dedemle gidiyorum. Güreş sırasında tribünde onu gördüğüm zaman motive oluyorum. Onunla Türkiye'yi dolaşıyorum." şeklinde görüş belirtti.