Galatasaray Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı
Galatasaray Kulübü Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu toplantısı gerçekleşti.
Galatasaray Kulübü Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu toplantısı gerçekleşti.
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen eylül ayı olağan divan kurulu toplantısına, kulüp başkanı Ünal Aysal'ın diş ameliyatı geçirdiği için katılmadığı bildirildi.
Toplantıda konuşan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Aka Gündüz Özdemir, 16 aydır yönetimde olduklarını anımsatarak, kurumsallaşma konusunda Türkiye'de öncü olmak istediklerini söyleyerek, "2011 yılında görevi devralan yönetim kurulu, alışılmış yöntemler dışında sadece başarıyı hedeflememekte ve ülkemizde spor kulüpleri açısından eksikliği hissedilen gerçek anlamda kurumsallaşmada öncü olmayı hedefliyor. Sayın Başkanımız Ünal Aysal'ın bu konuya inancını ve yaklaşımını tamamıyla paylaşan ve destekleyen yönetim kurulu üyeleri bu tarihi görevi yerine getirme konusunda öncelikli olarak sorumluluk bilinciyle hareket etmektedir" dedi.
Kurumsallaşmayla ilgili çalışmaların yapılması görevinin yaklaşık 9 ay önce kendisine verildiğini kaydeden Özdemir, yılbaşında başlayan çalışmaların, doküman olarak tamamlandığını, sisteme üst yönetici (CEO) tayini ile bu işlemin başladığını belirterek, "Sayın Lutfi Arıboğan bu göreve tayin edilmiş ve çalışmalarını hızlı olarak sürdürmektedir" diye konuştu.
Avrupa'da yakından takip edilen, birçok spor kulübünün çalıştığı danışmanlık şirketi olan Deloitte Touche firmasıyla birlikte bu projeyi yürüttüklerini anlatan Özdemir, "Bu sayede oldukça hızlı bir şekilde yol alıyoruz. Bu evrensel yapıyı bizden önce hissetmiş merhum başkanımız Özhan Canaydın ve Sayın Adnan Polat yönetimi de birlikte çalışmalar yapmışlar fakat uygulamaya geçirememişlerdi" şeklinde konuştu.
Aka Gündüz Özdemir, kurumsallaşmanın temelinde gelirlerin artırılarak, giderlerin azaltılmasının yattığını ifade ede ederek, "Kurumsallaşmanın temelindeki mantık, gelirleri artırmak ve giderleri de azaltmaktır. Nasıl olacağı konusunda üst yöneticinin (CEO) kendi emrindeki çalışanlarıyla, yönetim kurullarında denetim kuruluna hesap vermesi mantığına dayanır. Bu güveni profesyonelleşmek için sağlamak zorundayız" açıklamasında bulundu.
Kurumsallaşmanın yapılabilmesi için kulüp tüzüğünde gerekli değişikliklerin yapılması gerektiğini aktaran Aka Gündüz Özdemir, "Gerekli tüzük değişikliği olmadan herhangi bir şey yapamazsınız. Genel kurulun, divan kurulunun bu projeye destek vermesi veya vermemesi bu projenin atardamarıdır. Burada çok fazla konuşmak istemiyorum, ama şunu kabul etmemiz gerekir, bu çalışma gerçekten bir devrim mahiyetindedir. Galatasaray, Türkiye'nin batıya bakan yüzü ise, çevredeki rahatsızlıklar bu projeyi uygulamaya engel olmamalıdır. Böyle zamanlar fırsatları da beraberinde getirir. Bunların hepsi planlanabilecek faaliyetlerdir. Hiç birisi hayal değildir. Hepsi bu planlamalar yapıldıktan sonra ilgilerin tamamının bilgisine sunulup, sonrasında da uygulamaya konulacak nitelikte planlardır" diye kaydetti.
Aka Gündüz Özdemir'in konuşmasının ardından Deloitte Touche çalışanlarından Özgür Yalta ve Hakan Akbaş, divan kurulu üyelerini bilgilendirdi. Yapılan sunumda, dünya kulüpleri ile Galatasaray'ın benzer yönleri ve yapılması gereken icraatlar konusunda detaylı bilgiler yer alırken, sarı-kırmızılı kulüpte hayata geçirilmesi planlanan yeni yönetim şeması da ilk kez divan kuruluna açıklandı.
Öte yandan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, bir sonraki divan kuruluna ev sahipliği yapma ve divan kuruluna yemek verme teklifi üyelerin oylarıyla kabul edildi.
Bu arada yönetim kurulundan istifa eden Mete Başol, divan başkanlığına gönderdiği yazıyla, kurula teşekkür etti. Başol mesajında, "Kurumsal terbiye, sadakat, Galatasaraylılık ilke ve duruşu içinde görevimi yerine getirdiğim inancıyla divan kuruluna, bana yol göstericiliği için teşekkür eder, saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.