Haberler
Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

İsrail ve Lübnan, savaşın bitmesi için bazı konularda anlaştı

İki ülke anlaştı! Aylardır devam eden savaşın bitmesi artık an meselesi

Ailesini katleden Bahtiyar Aladağ berber dükkanında aylarca atış talimi yapmış

7 kişiyi öldüren cani, katliama aylar öncesinden hazırlanmış

10 Kasım törenine katılmayan öğrenciye tebligat göndermişti: Müdür hakkında suç duyurusu

10 Kasım törenine katılmayan öğrenciye tebligat gönderen müdür için suç duyurusu

Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" Projesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği "Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında Türk futbolunun efsane isimleri, Doğu ve Güneydoğu illerindeki çocuklarla buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında Türk futbolunun efsane isimleri, Doğu ve Güneydoğu illerindeki çocuklarla buluştu.

Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Semih Yuvakuran ve Hasan Şaş gibi isimler Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan gençlerle çeşitli etkinlikler kapsamında bir araya geliyor, onlarla halı saha maçı oynayıp, şehrin sokaklarını birlikte geziyor.

Türk futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak'ın öncülüğünde Bakanlığın desteğiyle başlayan proje kapsamında ülkemiz sporunun marka isimleri Hakkari, Kars, Şırnak, Van'da bölge halkıyla kucaklaştı. Proje gelecek günlerde Siirt, Batman, Iğdır, Mardin, Bingöl, Ağrı, Bitlis ve Elazığ illeriyle devam edecek.

BAKAN KILIÇ: "GENÇLERİMİZ İÇİN HER TÜRLÜ PROJEYE DESTEK OLMAYA HAZIRIZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak sadece tesisleşme anlamında önemli işlere imza atmakla kalmadıklarını belirterek, "Bu tesislere gidecek sporcu kardeşlerimize ve sporseverlerimize yönelik sosyal, kültürel projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Bu güzel projemiz de onlardan biri. Projede yer alan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, katılım gösteren ve bu projeyi fazlasıyla sahiplenen bölgedeki kardeşlerimiz de teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, yatırım anlamında Türkiye'nin her bölgesine aynı şekilde yaklaştıklarının altını çizerek şöyle devam etti:

"Bölge halkının, oradaki genç kardeşlerimizin televizyonlardan takip ettiği, evlerinde posterlerini astığı isimlerle bir araya gelmesi memnuniyet verici. Televizyon ekranının sanallığını ortadan kaldırıyor, efsanelerle halkımızı tüm sıcaklığıyla buluşturuyoruz. Doğu ve Güneydoğu'da yaptığımız tesis yatırımlarının bu tür sosyal projelerle desteklenmesi çok önemli."

ÇOLAK: "HAKKARİ'DE ÇOCUKLARLA VALİLİĞE BERABER YÜRÜDÜK, ŞEHRİ KOL KOLA GEZDİK"

Proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu'daki genç ve çocukların yanı sıra bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşları, eğitim kurumları ve esnafla da bir araya geldiklerini ve bölgeye ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Tanju Çolak, projenin ilk olarak 3-4 yıl önce kafasında şekillenmeye başladığını söyledi.

Düşünce sürecinde Siirt spor'daki teknik direktörlük ve kulüp başkanlığı tecrübelerinden faydalandığını ifade eden Çolak, şöyle devam etti:

"Doğu'daki gençlerin duyduğu eksiklikleri biliyor ve önemsiyorum. Bu kapsamda onları kucaklamak, merak ettiklerini cevaplamak istedim. Projeyi, Sayın Bakanımızla paylaştığımda da heyecanını, mutluluğunu gördüm. Bu proje bizim olduğu kadar kendisinin de eseri. Futbol, barış ve kardeşlik kapılarını aralayabilecek en evrensel araçlardan biri. Bu bağlamda projenin çözüm sürecinin yansımalarına da önemli katkılar sağlayacağına eminim."

Hakkari'de başlarından geçen bir anıyı da paylaşan Çolak, "Hakkari'deki programa gittiğimizde, kentin girişinde yoğun güvenlik önemleriyle karşılandık. Daha sonra kent merkezinde bir takım olaylar yaşandığını bu yüzden beklemememiz gerektiğini bize bildirdiler. Ben olayları durdurmak adına gençlerin yanına gitmek istedim. 2 saatlik beklemenin ardından polis arkadaşları ikna edebildim. Elimize futbol toplarını, formaları alarak sokaklara çıktık. Bir anda büyük bir sevgi seli oldu ve çevremizde yüze yakın genç ile Valiliğe doğru yola koyulduk. Bu sırada sayı 500'e yükseldi. Şehri onlarla kol kola gezdik. Tabi ardından kepenkler açıldı, olaylar duruldu" şeklinde aktardı.

YUVAKURAN: "TERÖRE DEĞİL SPORA YÖNLENDİRMEK ÇOK ÖNEMLİ"

Türk sporuna uzun yıllar hizmet etmiş bir diğer isim Semih Yuvakuran da bölge halkının projeye ilgisinin çok üst düzeyde olduğunu anlattı. Türkiye'nin özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya ilişkin çok özel bir geçiş sürecini yaşadığını dile getiren Yuvakuran, "Bu özel zaman dilimi, projeyi de özel kılıyor. Doğu ve Güneydoğu'ya giden her vatandaşımız, duydukları ile gördüklerinin ne kadar farklı olduğunu hemen anlar" diye konuştu.

Gençlerin spor alanlarına yönlendirilmesi adına son dönemlerde yapılan spor yatırımlarının hayati önem taşıdığına dikkati çeken Yuvakuran, şöyle devam etti:

"Oradaki çocuklara biz sporla sahip çıkarsak, ne terör kalır ne de istenmeyen başka olaylar. Oradaki gençlerle, çocuklarımızla sohbet ediyoruz, futbol oynuyoruz. İnanın çok büyük yetenekler var bu topraklarda. Neden onları ülkemizin sportif başarılarında görmeyelim? Ankara'dan sonra da bir hayat var ve bu hayatın da ortasında sporun birleştirici gücü var. Program kapsamında gittiğimiz yerde o gün ne molotof, ne taş, ne de taşkınlık kalıyor. Bunlar önemli doneler. Gittiğimiz yerdeki insanlar bizlere evini açtı. Böyle bir misafirperverlik hayatımda görmedim. Eviniz misafirine açan kimseden terörist olmaz. Bizi bugüne kadar çeşitli kimliklerle ayıranlar utansın."

MANDIRALI: "BİZİ TV'LERDEN GÖREN GENÇLERİN BİZİMLE AYNI SAHADA TOP OYNAMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Trabzonspor'un ve Milli Takım'ın simge isimlerinden Hami Mandıralı da bölgede gördükleri ilgiden memnun olduklarına değinerek, "Belki de geç kaldığımız bir proje oldu ama bir yerlerden başlamak her zaman iyidir. Hem oradaki çocuklarımız hem de bizler için çok önemli bir tecrübe bu proje. Oradaki çocuklarımızı sporun bütünleştirici çatısında bir araya getirmemiz lazım. Bizi TV'lerden gören gençlerin bizimle aynı sahada top oynaması çok önemli" dedi.

GÜLTİKEN: "ELÇİ GÖREVİNDE OLMAK BİZİM MUTLUE EDİYOR"

Beşiktaş'ın unutulmaz golcüsü Ali Gültiken, projenin içinde yer almanın kendisi açısından da büyük bir memnuniyet sağladığını belirterek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gençlerle birlikte olmak, bölgedeki çocukların gelişime katkı sağlayabilmek tarif edilemez bir heyecan ve mutluluk veriyor" şeklinde konuştu.

Bölge halkının bütünüyle kucaklaştıklarını, onların dertlerini dinlediklerine vurgulayan Gültiken, "Onlarla bütünleşmek, isteklerini Gençlik ve Spor Bakanlığı'na iletebilecek bir elçi olabilmekten çok mutluyuz. Tabi işin bir diğer boyutu da bugüne kadar çeşitli sebeplerle bölgede atılamayan adımların artık hayata geçmesi. Doğu ve Güneydoğu ile ilgili projelerin, planlamaların yapılması, daha sonra uygulamaya geçilmesi ülkemizin son dönemlerde gösterdiği hızlı gelişimin de en büyük yansımalarından biri" ifadesini kullandı.

ŞAŞ: "ELİNDE TOP OLAN KİMSE MOLOTOF ATMAZ"

Galatasaray'ın en önemli isimlerden birisi olan Hasan Şaş ise projenin özellikle ulusal medyada yeterince yer almamasından şikayetçi. Bu tür işlerin milli bir mesele olduğuna dikkati çeken Şaş, "Buradaki çocukların da bir hayatı var. Biz onlarla tecrübelerimizi paylaşıyoruz, onlar da bize istedikleri her konuda sorular soruyor" diye konuştu.

Bölgede kesinlikle herhangi bir etnik ayrım olmadığının altını çizen Şaş, şunları söyledi:

"Herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti çatısında bir ve beraber olmaktan mutlu, huzurlu. Spor Bakanımızın bölgeye olan ilgisini yakinen biliyorum. Ümit ediyorum ki; çok yakın zamanda önemli projeler hayata geçecek. Buradaki çocuklarımızın imkanlarını da en az batıdaki yaşıtlarının seviyesine çekmemiz lazım. Çözüm süreci önemli bir adım. Biz bu çocuklarla iletişimi doğru kurarsak sıkıntı kalmaz. Elinde top olan çocuk eline silah almaz, polise taş ve molotof atmaz. Almanya örneği önemli. 2005-2006 yılında Almanya 900 milyon Euro'luk bir yatırım yaptı. Dünya Kupası'nda şampiyon olan takımlarının yaş ortalaması 24. Bu kadro onları 10 yıl daha götürecek. Bu tür örneklerden yola çıkarak Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere ülkemizde bu tür yatırımların önü açılmalı." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor
title