Haberler
Esed rejimiyle çatışan muhalif gruplar Halep kent merkezine girdi

Türkiye sınırı kan gölüne döndü! Muhalif gruplar kent merkezinde

Rus uçakları, Halep'i vurmaya başladı

Halep düştü, Rus savaş uçakları bombardımana başladı

Katıldığı organizasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran protesto

Salondaki protesto Erdoğan'ı kızdırdı: Siyonistlerin ağzı, dili olma

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında kapatılan 13 özel hastaneye kayyum atandı

İstanbul'da 13 özel hastaneye kayyum atandı

Futbolun Bugünü ve Yarını Tartışılıyor

Futbolun Bugünü ve Yarını Tartışılıyor
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) ile üyesi bulunduğu Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği'nin (Alliance of European Football Coaches' Associatıon-AEFCA) ortaklaşa düzenledikleri "Futbolun Gelişimi- Bugün ve Yarın" konulu 32.AEFCA Sempozyumu, Antalya'da başladı.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) ile üyesi bulunduğu Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği'nin (Alliance of European Football Coaches' Associatıon-AEFCA) ortaklaşa düzenledikleri "Futbolun Gelişimi- Bugün ve Yarın" konulu 32. AEFCA Sempozyumu, Antalya'da başladı.

Lara'daki Kervansaray Oteli'nde AEFCA Başkanı Jozef Venglos ile TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber'in de katıldığı basın toplantısı ile startı verilen sempozyuma, AEFCA'ya üye olan 45 Avrupa ülkesiyle birlikte AEFCA üyesi olmayan Afrika, Amerika, Asya, Ortadoğu, Güney Amerika, Kanada ve Japonya'dan 200'ün üzerinde futbol profesyoneli katılıyor. Sempozyuma, Venglos'un yanısıra, AEFCA Genel Sekreteri Karlheinz Raviol, Metin Türel, Özkan Sümer, TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, UEFA'nın Teknik İşlerden Sorumlu Direktörü Andy Roxburgh, Rusya Bayan Milli Takımı Teknik Direktörü Vera Pauw, ABD Bayan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Pua Sundhage, Danimarka Futbol Federasyonu Teknik İşlerden Sorumlu Direktörü Peter Rudbaek, Avusturya Futbol Federasyonu Teknik İşlerden Sorumlu Direktörü Jilli Ruttensteiner ve Almanya Futbol Federasyonu Yetenek Geliştirme ve Kaleci Antrenörü Eğitimi Bölümü Başkanı Jörg Daniel gibi futbol dünyasının birçok ismi sunum ve konuşmalarıyla katkı koyacak.

2012'YE GİDEMEMEMİZ MORALİMİZİ BOZDU

TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, Türk teknik direktör ve futbol profesyonellerini, dünyanın farklı ülkelerinden meslektaşlarıyla aynı platformda buluşturan bu organizasyonun önemine değinerek, "AEFCA 45 ülkede 17 bin 500 üyesi bulunan büyük bir çatı. Bugün burada, 2012'ye gidememenin burukluğunu yaşıyoruz. 2012'ye gitseydik moralimiz daha yüksek olurdu. Bu sempozyumda futboldaki güzel şeyler konuşulacak" dedi.

Bir soru üzerine, Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne Abdullah Avcı'nın getirilmesini de sevindirici bir gelişme olarak nitelendiren Dilber, "Biz yıllardır hep Türk antrenörle çalışma düşüncemizi dile getirmiştik. İnşallah bu yeni süreç bizi mutluluğa götürür. Şimdi bu burukluğumuzu bir kenara atıp, futbolumuzu değerlendirip, ülkelerin futbol teknik adamlarına katkı sagğlarsak daha çok mutlu olacağız" diye konuştu.

HOCALARIMIZA KULP TAKMAYI SEVERİZ

Yine bir soru üzerine, kendisinin Türk teknik adamlarla çalışmasını farklı kesimlerin ırkçılık, yerli- yabancı ayrımı olarak gördüklerini kaydeden İsmail Dilber, şöyle konuştu:

"Daum ülkemize neden 5-6 kez gidip geliyor. Lucescu gelsin diyorlar. Başka adam yok mu? Kendi insanımızı, teknik adamımızı ve yöneticimiçi neden beğenmiyoruz. Bizim beğenmemek gibi bir duygumuz var. Kolay insan yetişmiyor. Bakın, Fatih Terim ile 1996 yılında başarılı olduk. Onun gibi birçok teknik adamla başarılı olduğumuza dair elimizde veriler var. Biz hâlâ hocalarımıza bir kulp takarız. Fatih Terim'in başarısızlığını Piontek'le, Mustafa Denizli'yi Derval'le eşleştiririz. Bu ülkeye yerli insan da çok şey vermiştir. Ama maalesef dilimiz ne yazmaya, ne konuşmaya varmıyor. Yabancılar da Türk insanından çok şeyler öğrenmiştir. Yabancıların bize bir şeyler öğretmesine teşekkür ediyoruz. Ama yabancılara bir şeyler verdiğimizi söylemeye dilimiz yetmiyor. Bu ülkeye çok şey veren antrenörler konuşulmaz. Batıda övgü çok, bizde yok."

HİDDİNK'İN SÖYLEDİĞİNİ BEN 15 YIL ÖNCE SÖYLEDİM

Dilber, (A) Milli Takım Teknik Direktörlüğü'nden ayrılan Hiddink'in söylediği bir söze de atıfta bulunan Dilber, "Hiddink, Türkiye'de altyapıdaki hocalara önem vermemiz gerektiğini, onları beslememiz halinde onlardan çok şey isteyebileceğimizi söylüyor. Ben bu sözleri 15- 16 yıl önce söylemiştim. Türkiye Futbol Federasyonu olarak yabancı düşüncesinden kurtulmamız lazım. Abdulah Avcı'lar daha çok gelir gider. Biz yabancı çokluğunun, bolluğunun önüne geçemezsek altyapıya verdiğimiz önem de kaybolur gider" diye konuştu.

TÜRK FUTBolu KALKINIYOR

Bir dönem Fenerbahçe teknik direktörlüğü de yapan AEFCA Başkanı Jozef Venglos ise Türkiye Futbol Federasyonu'na ve ülkemize duyduğu saygıyı dile getirerek, "Ben burada antrenörlük yaptığım zaman da futbol çok önemliydi. Çok iyi, çok güzel futbolcular vardı. Yönetim, taraftar ve çok iyi bir medya vardı. Herşey güzeldi. Siz Türk futbolunun kalkınması için herşeyi yapıyorsunuz. Burada sorun yabancı teknik adamın gidip gelmesi değil. Onun bu ülkeye adaptasyon sorununu çözmesi ve medyanın da o teknik adamlara yeteri kadar şans vermesi" şeklinde konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor
title