Haberler

Futbolda Şiddetin Çözümü

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Avukat H. Alpay Köse, futbolda yaşanan şiddet olaylarının çözümünün spor kültürünün aşılanması ve holiganların kesinlikle stadyumlara alınmaması olduğunu söyledi.

Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Avukat H. Alpay Köse, futbolda yaşanan şiddet olaylarının çözümünün spor kültürünün aşılanması ve holiganların kesinlikle stadyumlara alınmaması olduğunu söyledi.

Bursa'da 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun konuşuldu. Bursa ve Bursaspor gönüllülerinin düzenlediği panelde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi ve Spor Hukuku Enstitüsü Onursal Başkanı Prof. Dr. Selçuk Öztek panel başkanlığını yürüttü. Panelde, İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyon Başkanı ve Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Av. H. Alpay Köse, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Taner Tabel, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı ve Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Av. Engin Tuzcuoğlu ve Bursa Cumhuriyet Savcısı Murat Bağlamaç da yer aldı. Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşen programa, Bursasporlu taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

"HOLİGANLAR STATLARA ALINMAMALIDIR"

Sporda şiddet denildiği zaman ilk olarak futbolda şiddetin tartışıldığını belirten Alpay Köse, "Spor olaylarına bakıldığında bunların yüzde 95'inin futbolda gerçekleştiği görülüyor. Yani futbol, zaten dünyada da en popüler spor. Ülkemizde de diğer sporlara nazaran çok daha popüler. İzleyici kitlesi fazla ve şiddet olayları çok daha fazla. Futbol dostluktur, kardeşliktir ve bir birleştirme aracıdır diyoruz. Bunu söylemesi güzel gerçekten konuşması hoş. Ancak bir hastalığın doğru teşhis yapılmadan doğru tedavi yapılması mümkün olmadığı düşünüldüğünde, futbolu şu anda tanımlayacak tabir rekabettir. Gerçekten çok şiddetli sert bir rekabet ortamı söz konusudur. Futbolda şiddetin nedenlerini birkaç cümleyle özetleyecek olursak; toplumda yer alan şiddet eğilimi, holiganizm, eğitim seviyesinin düşüklüğü, tribünlerde yaşanan çıkar tartışmaları, müsabaka öncesi ve sırasında yaşanan olaylar şeklinde sıralayabiliriz. Futbolda yaşanan bu şiddet olaylarının çözüm yolları ise eğitim (cezalar-haklar), mevzuatta düzenleme, e-bilet, kamera ve denetim sistemleri, spor kültürünün aşılanması ve holiganların kesinlikle stadyumlara alınmaması gerekmektedir" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor
title
Close