Fair Play Üniversiteler Kervanı Projesi
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) organize ettiği Fair Play Üniversiteler Kervanı projesinin ikinci dönem etkinlikleri kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) sergi açılışı ve panel yapıldı.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) organize ettiği Fair Play Üniversiteler Kervanı projesinin ikinci dönem etkinlikleri kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) sergi açılışı ve panel yapıldı.
KTÜ Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'ndeki "Dünya Fair Play Karikatür Sergisi" açılışını Trabzon Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar ile beraberindeki heyet gerçekleştirdi.
Sergi açılışının ardından aynı merkezde düzenlenen panelde konuşan Fair Play Komisyonu Başkanı Arıpınar, sözlerine "Merhaba" ile başlayarak, "Merhabanın sözlük anlamına bakın. 'Benden size kötülük gelmez, iyilik gelir' yazar. Biz buraya ne için geldik, Allah rızası için. Bu ekip tamamen amatördür. Parayla ve pulla alakası yoktur." ifadesini kullandı.
Fair play'in hayatın her anında insanların karşısında olduğunu, o anda herkesin sadece vicdanının sesini dinlediğini belirten Arıpınar, şunları söyledi:
"Sizler geleceğin başarılı spor yıldızları olacağınız için fair play'i anlatmaya geldik. Fair play yabancı bir kelime ama dünyanın bazı ülkelerinde veya hepsinde yabancı kelimeler benimsenmiştir. Telefon, internet ve radyo gibi. Fair play de centilmenlik ve efendilik gibi. Fair play'i sakın ola basit manada anlamayın. O anda herşeyi unutuyorsunuz ve yalnız vicdanınızın sesini dinliyorsunuz. Fair play yaşam tarzınızda da var. Evinizde, evliliğinizde, meslek seçerken, görev yaparken, her yerde var."
Fair Play Komisyonu Üyesi Murat Özbay ise Türkiye genelinde 3 yıldır sürdürdükleri proje kapsamında Trabzon'un 39'uncu durakları olduğunu kaydetti.
Dünyanın 1981 yılında fair play olgusunu farkettiğine işaret eden Özbay, "Bu tarihin 50 sene öncesine gittiğinizde 1930'lu yıllarda Ulu Önder Atatürk veciz bir söz sarfediyor. 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.' diyor. Orada altını çiziyor ve ahlak, fair play'i çok güzel tanımlayan bir cümle. 1930'lu yıllarda bu tanımlama yapılmış aslında. Sporcuyu çok güzel tarif eden bir cümle." değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye ve Dünya Boks Şampiyonu Busenaz Sürmeneli de müsabakalar sonrası rakiplerle olan diyologlarına değinerek, "Boks deyince herkesin aklına dövüş geliyor ancak kaşımız ve burnumuz patlasa da daha sonra rakiple sarılıp kucaklaşıyoruz. Biz yatıp kalkıp olimpiyat için savaşıyoruz. Herkes buna kilitlenmiş durumda. Derslerimiz konusunda aksaklıklarımız oluyor ama hocalarımızın da anlayışıyla çözüyoruz. İnşallah olimpiyata doğru hep birlikte gideceğiz." diye konuştu.