Başörtülü Kick Boksçunun Hayali Mili Takım
Kırşehir'de, başörtüsüyle maçlara çıkan ve kısa sürede kick boks ve muay thaide başarılar elde eden üniversite öğrencisi, milli takım çatısı altında Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.
ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir'de, başörtüsüyle maçlara çıkan ve kısa sürede kick boks ve muay thaide başarılar elde eden üniversite öğrencisi, milli takım çatısı altında Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.
Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2. sınıf öğrencisi olan Fatma Büyükikiz, 2015 Muay Thai Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük, 2016 Kick Boks Türkiye Şampiyonası ve Mersin'de yapılan uluslararası turnuvada ikincilik elde etti.
Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Fatma, uluslararası turnuvalarda Türkiye'yi temsil edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Küçüklüğünden itibaren boks eldivenlerine çok meraklı olduğunu ifade eden Fatma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BESYO'da eğitim görürken eski muay thai ve kick boks mili takımı antrenörlerinden Osman Çevik'in öğrencileriyle tanışmasıyla bu alana yöneldiğini kaydetti.
Fatma, ilesinin ilk başlarda karşı çıkmasına rağmen muay thai ve kick boks sporlarına devam ettiğini belirterek, "İlk kez muay thai sporunda ringe çıktım. Üçüncülük ve dördüncülüğüm vardı. En son Eskişehir'de yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonası'nda 64 kiloda Türkiye ikincisi oldum. Daha başarılı olacağıma inanıyorum." şeklinde konuştu.
Fatma Büyükikiz, hedefinin milli formayla şampiyonluklar yaşmak olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Başörtülü bayan bir adım geride durmak zorunda değil. Millet de böyle bir bakış açısı var. Başörtülü olmak yada olmamak sorun değil. Herkes bu sporu yapabilir. Ben en iyi şekilde yapıyorum. Milli forma ile Türkiye'yi dünyada en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Muhammed Ali'yi örnek alıyorum. Benim gözüm de o en yükseklerde. İnşallah ben de onun yolunda ilerlemek istiyorum."
6 aylık çalışmada dereceler elde etmeye başladı
Antrenör Osman Çevik de Fatma'yı BESYO'da eğitim gören öğrencileri vasıtasıyla tanıdığını ve yetiştirmeye başladığını, sporcusunun yaklaşık 6 aylık çalışma sonunda hem muay thai'de hem de kick boksta iyi dereceler elde etmeye başladığını söyledi.
Çevik, kısa sürede kick boks ve muay thaide ikincilik ya da üçüncülük elde etmenin kolay olmadığına vurgu yaptı.
Önceleri Fatma'nın spor yapmasına ailesinin karşı çıktığını ancak yaptıkları ziyarette onları da ikna ettiklerini anlatan Çevik, arkadaşları arasında "başörtülü demir yumruk" olarak bilinen Fatma'nın disiplinli ve azimli çalışmasını sürdürmesi halinde Türkiye'ye Balkan, Avrupa ve dünya dereceleri getirebileceğini ifade etti.