Haberler

Amatörün Wembleyi'nde Kalmak İstiyoruz"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, yıkılması ve yeniden yapılması planlanan Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi'nde, amatör spor kulüplerine de yer verilmesi gerektiğini söyledi.

BUĞRA ERSAVAŞ - Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, yıkılması ve yeniden yapılması planlanan Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi'nde, amatör spor kulüplerine de yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Kandazoğlu, AASKF'nin yönetim kurulu üyeleri Emrah Kaya ve Fatih Anaz ile kompleksin yenilenme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. AASKF olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Kandazoğlu, "Burası, yaklaşık 70 kulübün barındığı ve günde 7-8 bin sporcunun spor yaptığı bir alan. Buranın yıkılmasının ardından neler olacağı, sporcuların ve kulüplerin ne olacağı noktasında bizim de kafamızda soru işaretleri var. Bunu bakanlık, genel müdürlük ve il müdürlüğü seviyesinde konuştuğumuzda olumlu şeyler duyuyoruz." dedi.

Amatör spor kulüplerinin, stadın yıkılması sonrasında yaşanacak zorluklarla ilgili tedirgin olduklarını vurgulayan Kandazoğlu, "Ankara sporunun kalbi olan bu alanla ilgili sadece stat projesi ortaya çıkarsa buradaki amatör kulüpler değil Ankara'daki tüm spor camiası etkilenecektir. Dolayısıyla proje yapılırken amatör spor kulüplerinin de göz önünde bulundurulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kandazoğlu, stat projesi yapılırken amatör spor kulüplerinin varlığının da göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkati çekerek, "Stat yıkıldıktan sonra kulüplerimiz nereye taşınacak bu çok önemli. Burada yaşayan kulüplerin çoğu semt kulübü. Yıllık bütçelere bakıldığı zaman 10-15 bin lirayla çocuklara spor yaptırmaya çalışıyorlar. Yaklaşık 250 kulüp olduğunu varsayarsak yaklaşık 40 bin civarında sporcu potansiyeli olduğunu düşünebiliriz. Bu çocukları proje bitene kadar bir yerlere yerleştirmemiz gerekiyor. Sayın Bakanımızın ve Sayın Genel Müdürümüzün çalışmaları olduğunu biliyoruz. Kulüplerin de sabrına başvurarak, bu geçişi güzel sonuçlandırarak Ankara'ya güzel tesisler kazandırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"Burası amatörlerin evi, yuvası"

Murat Kandazoğlu, 19 Mayıs Stadı dış sahalarının sadece oradaki sporcular için değil tüm Ankara açısından önemli olduğuna değinerek, "Burası amatörlerin evi, yuvası. Amatörün Wembleyi'nde kalmak istiyoruz." dedi.

Kompleksin sadece futbol bazlı düşünülmesi durumunda hata yapılacağını ifade eden Kandazoğlu, şöyle devam etti:

"Eminim herkesin burada bir hatırası vardır. Halkımız burada futbolun yanı sıra güreş, jimnastik, basketbol maçlarını da takip ediyor. Bu kompleks, Ankara sporunun merkezi. Hem sporcu sayısının hem de kulüp sayısının artırılmasını amaçlıyoruz. Var olan kulüpleri kapatma noktasına gelirsek, onlara daha iyi imkanlar sunmazsak sokaktaki çocukları nereye taşıyacak, onları neyle kontrol altında tutabileceğiz. Burada doğduk, dünya var oldukça burada nefes almaya devam etmek istiyoruz."

"Mağdur edilmek istemiyoruz"

Başkan Kandazoğlu, amatör spor kulüplerinin her birinin çatısı altında 250-300 sporcu olduğunu belirterek, "Onları daha iyi mekanlarda barındırmak ve spor yaptırmak görevimiz. Bakanlığımızın da bu konuya hassasiyetle eğileceğini ve söylenenleri dikkate alacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgeye bakıldığı zaman Gençlik Parkı, Atatürk Kültür Merkezi ve 19 Mayıs Spor Kompleksi'nin bulunduğunu belirten Kandazoğlu, "Bunu bütün olarak düşündüğümüz zaman buranın olimpiyat hazırlık merkezi olması noktasında çalışma yapılması aklımızdan geçiyor. Futbolu geliştirmek için amatör futbolu geliştirmeniz lazım. Siz tesisleri yok ederek değil, var olanların üzerine ilave ederek geliştirebilirseniz. Sonuç olarak biz mağdur edilmek istemiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Türkiye'de altyapı denilince büyük kulüplerin altyapısının akla geldiğini vurgulayan Kandazoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun son derece yanlış olduğunu söylemek isterim. Semt kulüplerimizi canlandırmadığımız, onların durumunu iyileştirmediğimiz ve katkı sunmadığımız sürece ülkemizde futbolun gelişmesinden söz etmek mümkün değil. Ankara, eskiden futbolcu yetiştirme merkeziydi. Burada çok önemli semt kulüplerimiz vardı, sokak futbolu vardı. Saha ve malzeme şartları kötüydü belki ama insanların alakası çoktu. Samimiyet vardı, dostluk vardı. Bir bakkal, manav, kasap cebinden çıkarıp kulübe katkı sunuyordu. Bu bilinç ortadan kalktı, bunun tekrar yaşanması gerekiyor."

Kandazoğlu, ülkenin 15 Temmuz gibi bir süreç atlattığını hatırlatarak, "Biz eğer bunu tekrar yaşamak istemiyorsak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Vatanını, bayrağını seven gençlik istiyorsak kültüre, sanata ve spora ihtiyacımız var. Tesislere, yeni spor alanlarına ihtiyaç var. Bunu yaptığımız takdirde inanıyorum ki bu ülkede birçok şeyin üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor
title
Close