Okullar kapanacak mı? Okullar uzaktan eğitime geçecek mi? MEB 2021-2022 öğretim yılı devam edecek mi? Yüz yüze eğitim devam edecek mi?
Son Dakika: Koronavirüs pandemisinin başlamasından itibaren ara verilen okulların tekrar kapacağı konusu merak edildi. Vaka sayılarındaki hızlı artış ve ölüm oranlarının düşmemesi öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasında merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in konu ile ilgili açıklamalarına haberimizde yer verdik. Peki, Okullar kapanacak mı? MEB 2021-2022 öğretim yılı devam edecek mi? Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Okullar kapanır mı? Okullara ara mı verildi?
Son Dakika: 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği artan vakalar sonrasında gündem konusu oldu. Milyonlarca öğrencinin merak ettiği okulların tekrar online eğitime geçilip geçilemeyeceğidir. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in okulların kapanıp kapanmayacağı hakkında açıklamaları nedir? 2022'de okullar kapanacak mı? Okullar kapanacak mı? MEB 2021-2022 öğretim yılı devam edecek mi? Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Okullar ne zaman açılacak? Okullar kapanır mı? Okullara ara mı verildi? Yarıyıl tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Okullar uzaktan eğitime geçecek mi? İşte detaylar haberimizde...
OKULLAR KAPANACAK MI 2021?
Okullar yüz yüze eğitime devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamalarda yer alan ifadelere göre okulların açık kalacağı öngörülmektedir. Öğretmen aşılama oranının iyi olması okulların açık olmasındaki en büyük avantajımızdır açıklamalarında bulundu.
Sağlık ve İçişleri bakanlıklarıyla süreci koordineli şekilde yönettiklerini belirten Özer, "Şu anda okulları açık tutmamızla ilgili en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranı." dedi.
OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?
Okulların kapanmasına ilişkin yer alan iddiaların belirtilmesi üzerine Bakan Özer, şöyle konuştu:
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin "Eğitimde Yeni Eğilimler, Mesleki ve Teknik Eğitimde Paradigma Değişiminin Sanayimiz Açısından Önemi" ana gündemiyle yapılan aylık olağan toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hayatı normalleştirmenin okulları normalleştirmekten geçtiğini vurguladı. Bakan Özer, eğitim sisteminde 57 bin 108 devlet okulu olmak üzere 71 bin 320 okul, yaklaşık 850 bin de derslik bulunduğunu dile getirerek, yeni yaklaşımla sadece vakanın veya yakın temasında olduğu sınıflarda 14 gün yüz yüze eğitime ara verildiğini, bu 14 günlük arada canlı sınıflarla öğrencilerin eğitime devam etmesiyle ilgili her türlü desteği verdiklerini anlattı.
OKULLAR KAPANIR MI?
14 günlük ara verilen sınıfların bu sürecin ardından yeniden sistemin içine dahil edildiğini belirten Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"3. haftadayız, 6 Eylül'de eğitim-öğretim başladı. Kurulan mekanizma hakikaten çok sağlıklı bir şekilde işliyor. Kamuoyunda zaman zaman farklı iddialar ortaya atılıyor. Onlara burada değinmek isterim. İşte 'Başlangıçta 2 haftada 200'ün altında sınıf yüz yüze eğitime ara verirken, daha sonra bu sayılar arttı.' Bu sayıların artması okullarda Kovid-19 salgınıyla ilgili alınması gereken önlemlerin alınmamasından kaynaklanmıyor.
Virüs okulu seçmiyor, virüs toplumun her yerinde, kafede, restoranda, sinemada, kültür sanat etkinliklerinde yani insanların bir araya geldiği her noktada virüsün yayılma imkanı var. Virüsün nereden başlayıp okula nasıl geldiğiyle, hangi noktada olduğuyla ilgili hiçbir bilimsel veri yok. Dolayısıyla bizim okullardaki eğitim sistemimizdeki sınıfların kapanma sayısı, toplumdaki vaka sayısının artışıyla doğrusal ilişkiye sahip. Toplumda vaka sayısı arttığı zaman yüz yüze ara veren sınıf sayımız artıyor, azaldığı zaman yüz yüze eğitime ara veren sınıf sayımız azalıyor. Ama burada enteresan bir nokta var, 14 gün sonra bu çocuklarımız tekrar yüz yüze eğitime devam ediyorlar. Yani okul kapatılmıyor. İnşallah bunu kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz."
AŞILANAN ÖĞRETMENLER AVANTAJIMIZDIR
Sağlık ve İçişleri bakanlıklarıyla süreci koordineli şekilde yönettiklerini belirten Özer,
"Şu anda okulları açık tutmamızla ilgili en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranı. Hem birinci doz hem de ikinci doz aşılanma oranlarında öğretmenlerimizin yakalamış olduğu oran Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Birinci dozda yüzde 92, ikinci dozda veya aşı olmadan bağışıklık kazanıp antikor oluşturmuş olan öğretmen oranımız yüzde 85'lerde. Özellikle 6 Ağustos ile bugün arasında öğretmenlerin aşılanmasında da ciddi bir ivmelenme var. Yani öğretmenlerimiz okulların açılmasıyla ilgili irade gösterildiği zaman sadece kendi sağlıkları için değil, topluma örneklik oluşturma bağlamında da sorumlulukları üzerine alarak çok hızlı bir şekilde aşılarını tamamladılar." diye konuştu.
FAHRETTİN KOCA YÜZYÜZE EĞİTİM HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?
İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları: Haberler.com kısaca bilgiler sizlerle. Aşağıdan haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.
Okullarımız da salgının seyri açısından yakın takibini yaptığımız özel bir alan. 6 Eylül'den beri okullarımızda çıkan her vakayı dikkatle izliyoruz. Yaş gruplarının aktif vakalar içindeki dağılımında bir değişiklik olup olmadığını takip ediyoruz. Bugüne kadar alarm veren bir durum olmadığını ve yüz yüze eğitimin olumlu şekilde devam ettiğini görüyoruz. Endişeye mahal verecek bir durum olmadığını bilmenizi isterim. Bilim Kurulumuz yaygın aşılamadan önce en son kapananın tüm derecelerde okullar olmasını en erken açılanın ise yine okullar olmasını ısrarla belirtmişti.
Aşının yaygınlaşması ile birlikte artık okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıdır. Eğitimin süreleri, günlere dağılımı, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçmesi, ders sürelerinin azaltılması gerekirse hafta sonları da eğitim yapılması dahil tüm alternatiflerin uygulanması konusunda kararlıdır. Bölgesel olarak gerekmesi halinde il hıfzıssıhha kararı ile tüm tedbirlerin hayata geçirilerek tüm derecelerde okulların açık kalmasında ısrarcıdır.