Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Dündar Bey nasıl öldü, kim? Kuruluş Osman Dündar Bey gerçek ismi nedir, kim oynuyor?

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dündar Bey tarihte kim? Kuruluş Osman Dündar Bey ne zaman ve kaç yaşında öldü soruları aranıyor. Dizide Dündar Bey'i ise Ragıp Savaş oynuyor. Osman Gazi'nin amcası olan Dündar Bey tarihte nasıl öldü, ne zaman öldü? soruları da araştırılıyor. Kuruluş Osman dizisinde Dündar rolünü oynayan Ragıp Savaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Ragıp Savaş hayatı ve biyografisi nedir? Dündar Bey nasıl öldü, kim? Kuruluş Osman Dündar Bey gerçek ismi nedir, kim oynuyor?

Dündar Bey tarihte kim? Kuruluş Osman Dündar Bey ne zaman ve kaç yaşında öldü soruları aranıyor. Dizide Dündar Bey'i ise Ragıp Savaş oynuyor. Osman Gazi'nin amcası olan Dündar Bey tarihte nasıl öldü, ne zaman öldü? soruları da araştırılıyor. Kuruluş Osman dizisinde Dündar rolünü oynayan Ragıp Savaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Ragıp Savaş hayatı ve biyografisi nedir? Dündar Bey nasıl öldü, kim? Kuruluş Osman Dündar Bey gerçek ismi nedir, kim oynuyor? İşte detaylar haberimizde…

DÜNDAR BEY KİMDİR?

Dündar Bey, 1210 veya 1212'de dünyaya geldi. Süleyman Şah'ın oğlu, Ertuğrul Gazi'nin kardeşi ve Osman Gazi'nin amcası. Kuruluş Osman dizisiyle son dönemde gündeme geliyor.

DÜNDAR BEY NASIL ÖLDÜ?

Dündar Bey'in öldürülmesi birçok Osmanlı tarihçisi tarafından farklı şekillerde nakledilmiştir. Neşrî'de geçen rivayete göre; Bilecik tekfurunun eğlencesine katılan Osman Gazi, tekfur elini öptürmek isteyince tekfurun elini öpmek zorunda kalmış ve bundan ötürü onuru kırılmış. Bu onur kırıcı davranışı unutmayan Osman Gazi beyliğin başına geçince tekfurdan intikam almak istemiş ve tekfura karşı sefere girişmiş. Dündar Bey ise bu sefere karşı çıkarak "Germiyanoğulları ve etraftaki kafirler zaten düşman ve bu tekfuru da bize düşman edeceksin, yaşayacak yerimiz kalmayacak" demesi üzerine Osman Gazi, Dündar Bey'e yayının tahtası ile vurarak öldürmüştür.

Son dönem Osmanlı tarihçilerinden Hayrullah Efendi ise olayı şöyle anlatmıştır: Dündar Bey ile Osman Gazi arasında bir çekişme olduğunu ve Dündar Bey'in Osman Gazi'nin beyliğini istemeyerek kabullendiğini ve sürekli Osman aleyhine çalıştığını hatta Bilecik tekfuru ile anlaşarak Osman'a suikast tertip ettirdiğini ve bu sebepten ötürü affı kabul edilmeyerek Dündar Bey'in öldürüldüğü belirtilir.

RAGIP SAVAŞ KİMDİR?

Savaş, 24 Ekim 1966 tarihinde İzmit'te dünyaya geldi. 1972-1977 yıllarında İsmet İnönü İlkokulu'nda okudu. 1977-1980 yıllarında Merkez Ortaokulu'na gitti. 1980-1983'te İzmit Lisesi'nde öğrenim gördü ve İzmit Lisesi'nden mezun oldu. 1983 yılında İzmit'te amatör olarak sürdürdüğü voleybol hayatını, Eczacıbaşı SK'ne transfer olarak profesyonel olarak sürdürmeye başladı. 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. 1990 yılında yüksek dereceyle mezun oldu ve aynı yıl kurulan Türkiye'nin 3. Ödenekli Tiyatrosu olan Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda profesyonel sanat yaşamına başladı ve genç yaşta bu tiyatronun kurucularından biri olma şansına sahip oldu.

İlk oyunu ise 1990 yılında Aziz Nesin'in yazdığı Ahmet Gülhan'ın yönettiği "Demokrasi Gemisi"dir. Aynı sezon Nâzım Hikmet'in yazıp Kenan Işık'ın yönettiği "İvan İvanoviç Var mıydı yok muydu?" adlı oyunda başrol alarak Petrof'u oynamış ve oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde 5 ödül almaya hak kazandı. Ragıp Savaş, Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda birçok tiyatro oyunu ve müzikalde rol almıştır. Dünyanın en önemli tiyatrolarından biri olan Gürcistan Rustaveli Tiyatroları'nın Genel Sanat Yönetmeni ve dünya çapında üne ve başarıya sahip yönetmen Robert Sturua ile Sofoklers'in Antigonesi'nde Kreon rolünü oynamış ve oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde birçok ödül almıştır.

1998-2002 yılları arasında Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda Genel Sanat Yönetmeni (Müşfik Kenter) Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. 2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nun Genel Sanat Yönetmenliği'ne vekaleten atanmıştır, halen bu görevini sürdürmektedir. 2004 yılında sinema kariyerine "Neredesin Firuze" adlı filmle adım atmıştır. Özel televizyon kanallarında da çeşitli dizilerde rol almaktadır.

Ragıp Savaş'ın rol aldığı tiyatro oyunları:

– Yağmurcu

– Yıldızların Altında (Müzikal)

– Bahar Noktası

– Ocak

– Sokak Kızı İrma

– Kuğular Şarkı Söylemez

– İnsan Denen Garip Hayvan

– Sofokles'in Antigonesi

– Matmazel Julie

– Üç Kuruşluk Opera

– Mahagony Şehrinin Var Oluşu, Yükselişi ve Yıkılışı (Müzikal)

– Barış

– Bir Geçmiş Zaman Eğlencesi

– İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?

– Demokrasi Gemisi

Ragıp Savaş'ın rol aldığı diziler ve filmler:

2019 – Kuruluş Osman (Dündar) (TV Dizisi)

2017 – İsimsizler (Savcı Zeki) (TV Dizisi)

2016 – Ölene Kadar (Mehmet) (TV Dizisi)

2015 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem (TV Dizisi)

2012 – Hayatımın Rolü (TV Dizisi)

2011 – Ya Sonra (Ali) (Sinema Filmi)

2011 – Türkan (Çınar) (Sinema Filmi)

2011 – Tek Başımıza (Ufuk) (TV Dizisi)

2011 – 2012Canan (Mahir) (TV Dizisi)

2010 – Çınar Ağacı (Murat) (Sinema Filmi)

2010 – Kirli Beyaz (Deniz) (TV Dizisi)

2010 – Herkes mi Aldatır? (Hakan) (Sinema Filmi)

2009 – Canavarlar Yaratıklara Karşı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2008-2011 – Sen Harikasın (Cüneyt) (TV Dizisi)

2007-2008 – Kurtlar Vadisi Pusu (Fuat Tamer Tataroğlu) (TV Dizisi)

2006 – Son Osmanlı Yandım Ali (Recep Yüzbaşı) (Sinema Filmi)

2006 – Polis (Komser Yılmaz) (Sinema Filmi)

2005 – Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (Orhan Gazi) (Sinema Filmi)

2004 – Zümrüt (Oğuz) (TV Dizisi)

2004 – Dişi Kuş (TV Dizisi)

2003 – Neredesin Firuze (Melih) (Sinema Filmi)

1997 – Yangın Ayşe (Yanık Ömer) (TV Dizisi) 1993 – S¸işeler (TV Dizisi)

1992 – Eda Hanım (TV Dizisi)

Kaynak: Haberler.com / Gündem
title