Bursa kurban pazar, kesim ve satış yerleri! 2021 Bursa kurbanlık pazar yerleri, satış yerleri ve kurban kesim yerleri nerede? İletişim bilgileri!
Güncelleme:
Mübarek Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bazı şehirlerimizdeki kurban kesim yerleri ve kurban satış yerleri merak edildi. Bu şehirlerden birisi de Bursa oldu. Peki, Bursa kurban kesim yerleri nerededir? Bursa kurban satış noktaları belli oldu mu? Kurbanlık fiyatları ve kurbanlık kesim yerleri! Bursa'da kurban kesim ve satış noktaları adresi açıklandı mı? Bursa kurban kesim yeri iletişim bilgileri nedir?
Bursa kurban kesim yerleri belirlendi. Diyanet'in resmi web sitesine göre kesim yerleri ve satış noktaları açıklandı. 2021 Bursa kurban kesim yerleri neresidir? 2021 Kurban satış noktaları nerelerdir? Bursa kurban kesim yerleri 2021! Bursa kurban satış yerleri ve kurban kesim yerleri neresidir? Kurbanlık fiyatları ve kurbanlık kesim yerleri!2021 Kurban iletişim bilgileri ve tüm bilgiler yazımızda...
BURSA KURBAN SATIŞYERLERİ 2021 | KURBAN PAZAR YERLERİ
Diyanet'in resmi web sitesindeki paylaşıma göre Bursa kurban kesim yerleri aşağıdaki gibidir. Kurban kesim yerlerine, adreslerine ve telefon numarasına yan yana ulaşabilirsiniz.
YER ADI
ADRES
MURATOBA HAYVAN PAZARI
MURATOBA MAHALLESİ KATIRLI YOLU
HAYVAN PAZARI
MESUDİYE, REHBER SK. NO:13, 16400 İNEGÖL/BURSA
KURBAN SATIŞ YERİ
SELÇUK MAHALLESİ İZNİK STADYUM ARKASI İZNİK / BURSA
ODUNLUK MAHALLESİ ORHANELİ KAVŞAĞI İZMİR YOLU CADDESİ NO:5 NİLÜFER BURSA
Devamı için Diyanet'in sitesine bakabilirsiniz...
BURSA KURBAN KESİM YERLERİ 2021
YER ADI
ADRES
ALAATTİNBEY HAYVAN PAZARI
ALAADDİNBEY MAHALLESİ NİLÜFER BURSA
CARRFOUR-SA MARKET (ORHANELİ KAVŞAĞI)
ODUNLUK MAH. LEFKOŞE CAD. 55 ORHANELİ, NİLÜFER, BURSA
CARRFOUR-SA MARKET (ORHANELİ KAVŞAĞI)
CARRFOUR-SA MARKET (ORHANELİ KAVŞAĞI)
KONAK MAHALLESİ PAZAR YERİ NİLÜFER/ BURSA
KONAK MAHALLESİ
İHSANİYE MAH. PAZAR YERİ
İHSANİYE MAH.A.VEFİKPAŞA CAD.
ATAEVLER MAHALLESİ PAZAR YERİ
ATAEVLER MAHALLESİ NİLÜFER BURSA
HASANAĞA TOKİ KESİM YERİ
HASANAĞA MAHALLESİ NİLÜFER /BURSA
GÖRÜKLE ŞANTİYESİ
GÖRÜKLE MAHALLESİ NİLÜFER BURSA
GÖLYAZI BALIK MEZATI
GÖLYAZI MAHALLESİ NİLÜFER BURSA
KARAMAN MAHALLESİ PAZAR YERİ
KARAMAN MAH.DEMİRCİ CAD.
100. YIL MAHALLESİ PAZAR YERİ
100. YIL MAHALLESİ NİLÜFER BURSA
ALTINŞEHİR MAHALLESİ PAZAR YERİ
ALTINŞEHİR MAH.233.SOK.MUHTARLIK YANI
ÇAMLICA MAHALLESİ PAZAR YERİ
ÇAMLICA MAHALLESİ NİLÜFER BURSA
KAYAPA MAHALLESİ FEN İŞLERİ OTOPARKI
KAYAPA MAHALLESİ NİLÜFER BURSA
ESENTEPE MAHALLESİ PAZAR YERİ
ESENTEPE MAH. YALIM SOKAK
CUMHURİYET MAHALLESİ GAZİ PAZAR YERİ
CUMHURİYET MAHALLESİ MAVİ SOKAK
ÜÇEVLER MAHALLESİ PAZAR YERİ
ÜÇEVLER MAHALLESİ NİLÜFER BURSA
KÜLTÜR MAHALLESİ PAZAR YERİ
KÜLTÜR MAHALLESİ NİLÜFER/ BURSA
GÖRÜKLE GÖÇMEN KONUTLARI PAZAR YERİ
GÖRÜKLE KURTULUŞ MAH.MEVLANA SOK.
Devamı için Diyanet'in resmi sitesine bakabilirsiniz...
KURBAN KESİLİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Kurban keserken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:
a) Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.
b) Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.
c) Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.
d) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.
f) Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.
KURBAN İBADETİNİN MAHİYETİ VE HÜKMÜ NEDİR?
Sözlükte yaklaşmak, Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah'a yaklaşmak ve O'nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, IX, 452). Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.
Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk'a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk'a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.
Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.
KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?
Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, IX, 452-453). Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.