Aşı orucu bozar mı? Oruçluyken aşı yapılır mı, iğne vurulur mu? Diyanet bilgileri: Korona aşısı orucu bozar mı?
Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, vatandaşlardan gelen dini soruları yanıtlamakta. Aşı orucu bozar mı sorusu, Diyanet'in yanıtladığı sorulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda vatandaşların en çok sorduğu sorulardan biri olan İğne vurulmak orucu bozar mı? konusunda detaylı açıklama yapıldı. Peki, İğne vurulmak orucu bozar mı? Oruçluyken aşı yapılır mı, iğne vurulur mu?
Aşı orucu bozar mı ve oruçluyken aşı yapılır mı, iğne vurulur mu sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Diyanet'in açıkladığı bilgilere göre, aşı olmak orucu bozar mı? Dini konularda araştırma yapanlar İğne vurulmak orucu bozar mı? konusunda detaylı incelemeler yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı vasıtasıyla İğne vurulmak orucu bozar mı? konusunda fetva yayınladı. Peki, İğne vurulmak orucu bozar mı? İşte, detaylar...
AŞI ORUCU BOZAR MI?
Diyanet'in soruya dair yanıtı:
Oruç; yemek, içmek, cinsel ilişki ve bunların kapsamına giren şeylerle bozulur. Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz.
Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, Ramazan ayında herkesle birlikte oruca devam etmeyi arzu ediyorlar ve oruç tutmalarına da başka bir engel bulunmuyorsa iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur. Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.