Haberler
Bakan Tunç'tan İmralı-DEM görüşmesi açıklaması: Henüz netleşmedi

DEM Parti, İmralı'ya ne zaman gidiyor? Bakan Tunç'tan açıklama var

Sahte dolar nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Sahte dolar, gerçeğinden nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Suriye'de patlak veren savaşta muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

Yanı başımızda patlak veren savaşta son durumu en iyi anlatan görüntü

Villası için ağaçların kesildiği iddia edilmişti! Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Uü Dünya Tıp Literatürüne Girdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesinde görev yapan doktorların geliştirdikleri "Skorlama Yöntemi" ile dünya tıp literatürüne girmeyi başardıkları bildirildi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesinde görev yapan doktorların geliştirdikleri "Skorlama Yöntemi" ile dünya tıp literatürüne girmeyi başardıkları bildirildi.

UÜ'den yapılan yazılı açıklamada, UÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim üyeleri Uzm. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, Doç. Dr. Berna Akova Budak ve Prof. Dr. Ahmet Tuncer Özmen'in, aynı fakülteden Tıbbı Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyeleri Prof. Dr. Beyza Ener, Doç. Dr. Oktay Alver, Uzm. Dr. Nazmiye Ülkü Tüzemen ile yaptıkları "A Clinical Scoring System for Diagnosis of Ocular Demodicosis" isimli çalışmalarıyla UÜ'nün adıyla dünya tıp literatüründe yer alma başarısı gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Demodex isimli akarların kirpiklerde ve göz yüzeyinde meydana getirdiği değişiklikleri inceleyen çalışma ekibinden Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim üyeleri Uzm. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve Doç. Dr. Berna Akova Budak, daha önce ortaya koyulmamış bir klinik skorlama geliştirerek, skorlamaya 'Uludağ Oküler Demodikozis Klinik Skorlaması (UODS)' adını verdiler. Dünyada 'oküler demodikozis' tanısı için geliştirilen ilk klinik skorlama olma özelliği taşıyan bu çalışmanın sonuçları ile hastalara daha kolay, hızlı tanı koyma ve daha doğru tedavi başlama imkanı sağlanabilecek."

Kaynak: AA / Sağlık
title