Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Parmağının Tendonları Bacağına Nakledildi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da aşil tendonları kopan kadın, baş parmağından yapılan nakille sağlığına kavuştu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Uçar: "Bu çok nadir gerçekleştirilen bir operasyon. Uç uca gelmeyince mecburen başka yerden bir kasın tendomunu alıp, oraya transfer etmek durumunda kaldık"

Bolu'da aşil tendonları kopan 46 yaşındaki Kezban Sönmez, baş parmağından yapılan nakille sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortepedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Şükrü Levent Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayak bileğini oynatamayan ve ağrı şikayetiyle gelen hastanın sol ayak bileğindeki aşil tendonunun yırtıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Hastaya başka bir merkezde "kortizyon enjeksiyonu" yapıldığını, operasyonun üzerinden iki ay gibi uzun zaman geçtiğini ifade eden Uçar, Sönmez'in kontrollerin ardından tedaviye alındığını aktardı.

Uçar, aşil tendonu kemiğe tutunan noktadan koptuğu için birbirine dikilemediğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Kortizyon enjeksiyonu nedeniyle de tendonun kemiğe yapışma yerinde ciddi dejenerasyon ve beslenme bozukluğu meydana gelmişti. Bu nedenle de o kasın geri çekilerek, arasında 5-6 santimetreden fazla boşluk oluştuğunu, kemiğe kadar uzanamayacak şekilde geri kaçıp, kısaldığını tespit ettik. Bunun üzerine tendon transferiyle bu ameliyatı gerçekleştirmeye karar verdik. O tendonun dejenere olmuş kısımlarını da temizledikten sonra tendon iyice kısaldı. Bunun üzerine ayak baş parmağını aşağı çeken 2 tendondan uzun olanını yukarı transfer ederek, o kasın boyunu uzatarak, özel ameliyat gerçekleştirdik."

"Bu, çok nadir gerçekleştirilen bir operasyon"

Ameliyatın güzel geçtiğini, hastanın sağlığına kavuştuğunu ve ağrılarının dindiğini kaydeden Uçar, ayağında alçı bulunan hastaya ayağa kalktıktan sonra özel kamalı ayakkabılar verileceğini ve yavaş yavaş ayak bileğini düz basabilecek hale geleceğini dile getirdi.

Bu tarz bir ameliyatın her zaman yapılmadığını vurgulayan Uçar, "Bu, çok nadir gerçekleştirilen bir operasyon. Aşırı tendon yırtıklarında genelde tendon transferi mutat kullanılan bir şey değil. Uç uca dikilecek bir güdük vardır mutlaka. Bu hastamızda tam kemiğe yapışma yerinden koptuğu için zaten 'ankor' dediğimiz, özel ipli vidalarla tutturmak gerekiyordu. Uç uca gelmeyince mecburen başka yerden bir kasın tendonunu alıp, oraya transfer etmek durumunda kaldık" ifadesini kullandı.

Kezban Sönmez ise ameliyatın ardından ağrılarının dindiğini belirterek, "Önceki gittiğim doktorlar, 'dizlerimin sıvısı bitmiş' dedi. Daha sonra bir doktor, 'o bölgeye iğne yapalım' dedi. Bir dizime iğne yapıldı. Daha sonra da bilek kısmına iğne yapıldı. İğnelerden donra bacağım şişti ve kısmen morardı. Daha sonra tedavi için fizik tedaviye gittim ve iyileşemedim. Diğer hastanelerde yapılan tedaviler sonucunda bacağımın oyulduğunu gördüm. Daha sonra da buraya geldim" şeklinde konuştu. - Bolu

Kaynak: AA / Sağlık
title